XV Aniversari de la Policía de la Generalitat

Parlar de seguretat és parlar de llibertat, confiança i convivència i, per això, per a la Generalitat la seguretat ciutadana és un tema prioritari. Des que es creara la policia de la Generalitat en 1993, aquesta ha multiplicat per 30 les seues intervencions, en passar de les 3.341 l'any de la seua creació a les 102.404 actuacions de 2007. Xifres que demostren la importància i eficàcia que va adquirint progressivament aquest cos policial. Per això, des de la Conselleria de Governació se n'ha premiat i reconegut la tasca, dedicació i entrega al servici de la seguretat dels ciutadans i des de 2007, cada 2 de febrer se celebra el Dia de la Policia de la Generalitat i es reconeix la labor més destacada dels agents.

Per això, des de la Conselleria de Governació se n'ha premiat i reconegut la tasca, dedicació i entrega al servici de la seguretat dels ciutadans i des de 2007, cada 2 de febrer se celebra el Dia de la Policia de la Generalitat i es reconeix la labor més destacada dels agents.

2008

Enguany, es va complir el XV aniversari d'aquest cos policial al servici de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, la Generalitat va voler fer un reconeixement especial per la labor i entrega dels seus efectius en un dia festiu en què el president del Consell, Francesc Camps, acompanyat del conseller de Governació, Serafín Castellano, entre altres autoritats polítiques i policials, va fer entrega a més d'un centenar d'agents de les distintes condecoracions i va presidir la desfilada de mitjans humans i tècnics d'aquest cos, entre els quals va destacar l'adquisició d'un helicòpter, batejat amb el nom de "Jaume I".

En total, dos policies de la Generalitat van rebre la Condecoració d'Or al Mèrit Policial, uns altres sis condecorats van recollir la seua Medalla d'Argent, mentre que 147 agents van ser condecorats amb la medalla de Bronze. Finalment, el Centre Reina Sofia va rebre la distinció honorífica pel treball desplegat en l'àmbit de la violència.

2009

En aquesta ocasió la celebració del dia de la Policia de la Generalitat tingué lloc a Alacant. Enguany es compleixen 16 anys de la policia de la Generalitat i en aquest temps els seus membres han demostrat en nombroses ocasions la seua entrega, professionalitat i valor. Per això, el Consell vol reconèixer la labor d'aquesta unitat i acostar el seu treball diari als ciutadans.

S'ha fet entrega a 22 d'agents de les distintes condecoracions. Enguany tres agents han estat reconeguts amb aquest guardó, entre els quals destaca el l'actuació d'un agent que va rescatar cinc persones intoxicades i que es trobaven inconscients per un fuita de gas d'un habitatge, que es va produir el 21 de març de l'any passat a València.

Un total de 16 agents de la Policia de la Generalitat han estat guardonats enguany amb la condecoració d'Argent al Mèrit Policial i tres agents que han rebut la condecoració de bronze per portar més de 15 anys al servici de la unitat.

En aquesta ocasió l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana ha rebut la condecoració d'Honor, en reconeixement al treball humà, solidari i altruista que tots els voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat realitzen cada dia en benefici del conjunt de la societat valenciana, de la seua seguretat i benestar. Una labor desinteressada i vocacional en la qual destaca la col·laboració amb tots els servicis d'emergències i seguretat, inclosa la policia de la Generalitat, que contribueix al fet que la resolució de les situacions d'emergència siga més eficaç i eficient.