Visualització de contingut web

Noves tecnologies

Des de les primeres eleccions autonòmiques celebrades a la Comunitat l'any 1983 fins a l'actualitat, la tecnologia utilitzada en els processos de transmissió, recepció i tractament de la informació electoral ha evolucionat enormement. Del fax als nous aparells mòbils de transmissió de dades i a la utilització de la Mesa Administrada Electrònicament, tecnologia que es va implantar per primera vegada en la ciutat de Castelló en les eleccions a les Corts de 2011.

En les passades eleccions a les Corts 2015 va ser Torrent la ciutat on es va implantar la Mesa Administrada Electrònicament, en la resta de municipis els representants de l'Administració van utilitzar tauletes tàctils per a la transmissió de dades, cobrint prop d'un 94% del cens electoral.

Tot aquest procés d'evolució tecnològica ha propiciat que els processos de recollida d'informació en la mesa electoral, transmissió als centres de dades i posteriors difusió al públic s'hagen dotat, d'una banda, d'un fort component de fiabilitat en la qualitat de les dades i d'altra banda de la necessària rapidesa.

D'altra banda, s'afigen models d'impresos electorals en format electrònic de forma contínua, la qual cosa facilita la gestió dels diversos actors participants en un procés electoral.