Detall Notícia

Comencen les obres per al trasllat i l'ampliació dels jutjats de família 10 i 13 d'Alacant

20/02/2021

- La inversió de 660.000 euros permetrà millorar els espais de treball de la plantilla i l'atenció a la ciutadania


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha iniciat les obres per a ampliar els jutjats de família número 10 i 13 d'Alacant a fi d'ampliar tant l'espai de treball dels professionals d'aquestes instal·lacions judicials com les dependències destinades a l'atenció a la ciutadania.

El departament que dirigeix Gabriela Bravo invertirà 660.000 euros per a adequar un espai de 642 metres quadrats en el local de l'avinguda Catedràtic Soler, 43 de la capital alacantina. Allà es traslladaran aquests organismes judicials, en què treballen 24 persones entre funcionaris de l'Administració de justícia, lletrats, jutges i un fiscal.

Actualment, aquests jutjats estan al carrer de Los Doscientos en unes dependències de 790 metres quadrats, compartides amb un altre òrgan judicial.

Encara que la seu compleix amb la normativa de seguretat per a evitar la propagació de la COVID-19 i disposa d'un pla de contingència específic aprovat pels sindicats, s'ha considerat que és convenient traslladar-los a una altra ubicació que permeta més afluència de persones.

L'aforament màxim de la seu actual és, com a màxim, de 48 persones. No obstant això, després de l'alçament de la suspensió dels terminis judicials, s'ha registrat una major concurrència de públic que es preveu que augmente en els pròxims mesos.

Per aquesta raó, s'ha optat pel trasllat a fi de garantir millor el control de l'aforament i permetre un nombre d'usuaris més alt a l'interior de la seu judicial.

D'aquesta manera, a més de les dependències convencionals necessàries per al funcionament d'aquests dos jutjats, també s'habilitaran dues sales de vistes. Tota la seu té ventilació natural i els llocs de treball i d'atenció al públic estan delimitats per a mantindre la distància de seguretat.

Les obres tenen un termini d'execució aproximat de dos mesos i s'ha previst un termini de quinze dies per a la instal·lació i muntatge de mobiliari, equip informàtic i connexions. D'aquesta manera, els nous jutjats estaran operatius a principis del mes de maig.