Detall Notícia

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València atén dues dones al dia en 2021

18/02/2021

- Gabriela Bravo assegura que aquest projecte "pioner a Espanya i a Europa" s'estendrà a Alacant i Castelló per a posar-lo en marxa aquest mateix any


L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere situada a la Ciutat de la Justícia de València ha atés, en aquest 2021, un total de 87 dones víctimes del terrorisme masclista. 61 d'aquestes van formalitzar la denúncia corresponent al seu presumpte agressor mentre que les 26 restants van rebre assistència especialitzada per part de les professionals del centre.

Aquestes dades s'han donat a conéixer aquest dijous en la reunió de seguiment de l'Oficina convocada per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i en la qual han participat també el jutge degà del partit judicial de València, César Calvé; la presidenta de l'Audiència Provincial, Esther Rojo; la comissària cap de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde; la inspectora cap María Pilar Bojó (coordinadora), i la subdirectora de l'Institut de Medicina Legal, Natividad Castillo.

En la reunió s'ha avaluat la tasca de l'Oficina, que, en els 48 dies d'aquest 2021, ha atés un total de 87 dones. També s'ha fet balanç de les actuacions de l'any passat, en el qual es van atendre 545 dones, es van formalitzar un total de 293 denúncies i es van dur a terme un total de 252 assistències.

A més, es va procedir a la identificació de 293 presumptes agressors i es van practicar 25 detencions. El 87 per cent de les 293 denúncies corresponia a la ciutat de València (264) i la resta, a la província.

Durant la reunió s'ha explicat que, després de quasi dos anys en funcionament, l'Oficina ha treballat en la millora dels atestats policials amb la finalitat d'assolir una millora en la instrucció judicial d'aquests.

Per a dur-ho a terme, se n'ha reduït la grandària, s'han ordenat les diligències i s'han afegit altres que no es realitzaven, s'ha simplificat la informació de drets i s'ha millorat la presa de declaracions per a potenciar la prova del que es denuncia i demostrar l'habitualitat.

Gabriela Bravo ha assegurat que aquest projecte, "pioner a Espanya i a Europa", s'estendrà als partits judicials de Castelló i Alacant perquè estiguen en marxa "aquest mateix any".

Arxius relacionats