Detall Notícia

Bravo adverteix que les forces de seguretat 'es mantenen vigilants amb les festes alternatives' a l'oci reglat

26/10/2020

- La consellera demana a la ciutadania que avise la policia quan observe reunions o festes en què no es respecta la distància de seguretat o se supere el màxim de les 6 persones
- Durant el cap de setmana s'han alçat 300 actes per comportaments sancionablesLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb la delegada del Govern, Gloria Calero, i representants dels Cossos i Forces de Seguretat per a coordinar les noves mesures addicionals contra la COVID-19 que es recullen en la resolució de la Conselleria de Sanitat publicada dissabte passat.

A la fi de la reunió, Bravo ha destacat "l'elevat nivell de responsabilitat de la ciutadania valenciana en la seua conducta al llarg del primer cap de setmana amb restriccions de mobilitat, com ho demostra el fet que el nombre d'actes alçades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la Policia Autonòmica i la Policia Local no supera les 300 per a una població de 5 milions d'habitants".

Bravo ha detallat que "la majoria d'aquestes propostes de sanció tenen a veure amb no portar mascareta i un percentatge més reduït, amb el trencament del confinament nocturn i la celebració d'alguna festa".

La consellera ha assegurat que les forces de seguretat es mantindran "molt vigilants" respecte a les festes alternatives a l'oci reglat que puguen tindre lloc, en les quals es vulnere la distància de seguretat o se supere el màxim de 6 persones.

Bravo ha fet una crida a la ciutadania perquè "els que tinguen coneixement d'aquestes festes, no dubten a cridar la policia, perquè el compliment d'aquestes normes ens ajudarà tots i totes a protegir-nos del virus". "El fet que el veí o veïna advertisca que cridarà la policia", ha explicat la titular de Justícia, "segur que tindrà efecte dissuasiu". "Més que penalitzar, volem advertir."

Mesures per a reduir contagis

Gabriela Bravo ha insistit en la importància de les mesures adoptades que va publicar dissabte la Conselleria de Sanitat per a reduir el nivell de contagi. "Vull insistir en la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania. És important complir les mesures i el confinament nocturn entre les 12.00 i les 6.00 del matí".

"Els valencians i valencianes han de saber que no es pot eixir llevat de les excepcions que preveu la norma. Que tinguen clar que aquestes mesures afavoriran que es reduïsca el nivell de contagi i ens ajudaran a continuar avançant en la lluita contra la COVID-19, una tasca en què tots i totes hem d'estar units", hi ha afegit.