Detall Notícia

Bravo trasllada les novetats sobre l'acreditació de la capacitació lingüística a la presidenta del Col·legi de Metges de València

23/10/2020
Bravo trasllada les novetats sobre l"acreditació de la capacitació lingüística a la presidenta del Col·legi de Metges de València

- La consellera envia un missatge tranquil·litzador per a sanitaris i reitera que "el dret a la salut i l'atenció sanitària primarà sobre la capacitació lingüística"


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest divendres amb la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado, en una trobada en què li ha traslladat les novetats de la Llei de funció pública sobre l'acreditació de la capacitació lingüística per a la incorporació de nous funcionaris i funcionàries.

Bravo ha explicat que la llei recull que l'acreditació de la capacitació per al personal públic es farà de manera proporcional i adequada al lloc de treball que s'exercisca. A més, ha anunciat que, per mitjà d'un reglament específic, es regularà de manera diferenciada l'acreditació lingüística per al personal sanitari.

La consellera ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador al col·lectiu mèdic, en el sentit que el dret a la salut i l'atenció sanitària sempre primarà sobre qualsevol qüestió relacionada amb la capacitació lingüística.

La titular de funció pública ha insistit en el fet que es tracta de conjugar el dret dels ciutadans a manifestar-se en qualsevol de les dues llegües oficials en la seua relació amb l'Administració i amb el dret a la salut.

Bravo ha recordat que l'acreditació de la competència lingüística no entra en vigor de manera immediata, sinó que, tal com preveu la llei, es desenvoluparà a través d'un reglament. Aquest reglament inclourà les singularitats pròpies del Sistema Sanitari Valencià.

L'acreditació de la capacitació serà necessària per a les noves incorporacions per mitjà d'ofertes públiques d'ocupació, però no afectarà els funcionaris que ja treballen en l'Administració valenciana. Les fórmules per a determinar aquesta acreditació es regularan en el reglament.

Arxius relacionats