Detall Notícia

La Generalitat adquireix el Palau de Justícia d'Orihuela per 4,7 milions d'euros

21/10/2020

- Vicent Soler: "Amb la formalització de la compravenda de l'immoble es resol un problema enquistat des de l'any 2005"
- Gabriela Bravo: "La Generalitat treballarà amb l'Ajuntament perquè ens cedisca uns terrenys contigus on s'ampliarà la seu judicial"El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, han signat junt amb l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, l'adquisició del Palau de Justícia d'Orihuela.

Segons ha explicat Soler, "la compravenda que ha tingut lloc hui permet dotar Orihuela, i els 21 municipis del seu partit judicial, d'unes instal·lacions dignes per a l'Administració de Justícia i regularitzar una situació de greuge municipal creada pels anteriors governs de l'Administració de Justícia de la Generalitat".

Per al conseller, "es tracta d'una més de les nombroses operacions posades en marxa pel Govern del Botànic per a resoldre patrimonialment els conflictes creats, com ja ha ocorregut a Alcoi o Ibi, i amb la qual es reafirma el compromís d'ampliació i millora de la xarxa d'infraestructures judicials a la Comunitat Valenciana".

En el transcurs de l'esdeveniment, Soler ha assegurat que amb l'acte de formalització de la compravenda de l'edifici, per un valor de 4,7 milions d'euros, "resolem, per fi, un problema enquistat des de l'any 2005, que ha requerit un procés administratiu llarg i laboriós per a esmenar-lo i que ha arribat a bon terme gràcies a la col·laboració entre les conselleries d'Hisenda, de Justícia i l'Ajuntament d'Orihuela".

Pel que fa a la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Orihuela, cal destacar que la consellera de Justícia va signar amb l'alcalde de la localitat un conveni que regularitzava la situació patrimonial de la seu judicial.

Bravo ha assenyalat que es van cedir a l'Ajuntament dos immobles en desús, a fi que es destinaren a activitats formatives municipals i, per la seua banda, la Conselleria va establir les condicions de l'arrendament i de la compra de l'edifici, que aquest dimecres s'ha formalitzat.

Ampliació del Palau de Justícia

Bravo ha anunciat que, precisament, tal com es recollia en el conveni, "començarem a treballar ja amb l'Ajuntament per a iniciar els tràmits de cessió de terrenys contigus al Palau de Justícia d'Orihuela, que ens permeta, a la Generalitat, projectar-ne l'ampliació".

Bravo ha assenyalat que l'actual seu judicial "s'ha quedat xicoteta per a albergar els 12 jutjats de la localitat, la qual cosa comporta un problema de dispersió d'òrgans judicials i el fet que hi haja serveis, com la Fiscalia, que no tenen espai".

D'aquesta manera la Generalitat projectarà el que serà l'ampliació de l'actual Palau de Justícia perquè es duga a terme la concentració de tots els òrgans i les seus judicials en unes mateixes instal·lacions. "Necessitem albergar serveis nous, com ara la cambra Gessel, la unitat de valoració integral, necessitem que tots els òrgans judicials i tots els serveis estiguen en un únic edifici, i per això volem dotar Orihuela amb una única seu judicial tal com es mereixen els professionals que treballen en els jutjats i la mateixa ciutadania", ha explicat Bravo.

A més, la consellera de Justícia ha recordat que aquest mateix any començaran les actuacions per a reparar els desperfectes que va ocasionar la DANA de setembre de 2019, que compten amb un pressupost de 560.000 euros. També es duran a terme obres d'ampliació en l'última planta, que permeten que la Fiscalia, mentre s'executa l'ampliació de l'edifici, dispose d'espais adequats a les seues necessitats.

Arxius relacionats