Detall Notícia

La Policia de la Generalitat adverteix sobre responsabilitats greus en la celebració de la festa del Galileo Galilei

20/10/2020
La Policia de la Generalitat adverteix sobre responsabilitats greus en la celebració de la festa del Galileo Galilei

- La policia ha identificat ja 40 estudiants que van participar en diverses festes que van tindre lloc el 26 de setembre al col·legi major
- El Galileo Galilei, segons el Decret llei 11/2020, pot afrontar sancions que poden arribar a 30.000 euros i el tancament del centre durant 6 mesosLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha donat a conéixer aquest dimarts el resultat de la investigació que ha dut a terme la Policia de la Generalitat sobre les festes que es van fer durant el 26 de setembre passat a les instal·lacions del Col·legi Major Galileo Galilei.

Fins ara, la policia ha identificat 40 estudiants que van participar en diverses celebracions lúdiques, tant en habitacions com al terrat, el dia 26 al col·legi major. Tant per a aquestes persones com per al centre, l'informe proposa sancions greus, tal com es recull en l'article 6, punt 2, del Decret llei 11/2020.

En la seua compareixença, Bravo, que ha estat acompanyada per la comissària de la Policia Adscrita, Marisol Conde, ha explicat que els agents han recopilat, durant 10 dies, material audiovisual i han pres declaració al director del centre i al coordinador acadèmic d'aquest, així com als dos recepcionistes que treballaven en el moment en què es van produir els fets i dos membres del Consell Col·legial del centre (l'òrgan encarregat de proposar activitats lúdiques al centre).

A més, s'han entrevistat, per a demanar informació complementària, amb dos encarregats de manteniment del col·legi major i el director acadèmic de la Universitat Politècnica de València.

En el seu informe, la Policia de la Generalitat constata que hi va haver fins a tres festes durant la vesprada i la matinada del 26 de setembre al Col·legi Major Galileo Galilei.

La primera, al terrat del col·legi major, que va ser dissolta pel personal del centre; una segona festa en què s'avisa la Policia Nacional i s'identifiquen 22 persones en una mateixa habitació, i una tercera celebració en una altra habitació que també dissol la policia. En total, fins a aquest dimarts, la Policia Autonòmica ha aconseguit identificar 40 participants en aquestes festes.

La consellera d'Interior ha indicat que l'informe de la Policia de la Generalitat assenyala que "queda clara la responsabilitat del Col·legi Major Galileo Galilei i dels seus dirigents i responsables per la seua falta de diligència, per permetre ?per inacció o passivitat? la celebració de festes i reunions que vulneren la normativa COVID". "En aquesta línia, queda acreditada la falta de rigor en les funcions del control de col·legi".

"També són responsables els membres del Consell Col·legial com a organitzadors de les festes no autoritzades celebrades al col·legi major". "Així mateix, s'apunta la responsabilitat de l'usuari de l'habitació on es va celebrar una festa amb 22 persones, que van ser degudament identificades", hi ha afegit la responsable de Justícia i Interior.

A hores d'ara, la policia ha identificat 18 persones més que participaven majoritàriament en la festa celebrada al terrat del col·legi major.

Procés administratiu

Amb l'informe de la Policia Adscrita s'iniciarà l'obertura de l'expedient per part del Servei d'Espectacles de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que estudiarà els fets, així com la imposició de multes que es recullen en el Decret llei 11/2020, en què es detalla el règim sancionador pels incompliments de la normativa anti-COVID. La Conselleria disposa de 6 mesos per a tramitar i traslladar les propostes de sanció als possibles infractors.

Bravo ha fet una crida a la corresponsabilitat de l'alumnat i dels i les responsables de residències d'estudiants per a atallar qualsevol conducta que pose en perill la salut de la ciutadania.

"La policia ?ha insistit? continuarà treballant i intensificant els controls perquè aquestes festes no reglades en què no es guarden les mesures de seguretat no es produïsquen i si ho fan, que tinguen la sanció consegüent. Necessitem la responsabilitat de tots i totes per a continuar avançant", ha conclòs la consellera.

Arxius relacionats