Detall Notícia

Justícia posa en marxa dos jutjats nous als municipis de Gandia i Torrevieja

29/06/2020

- Un total de 14 funcionaris componen la plantilla dels òrgans judicials dels quals prendran possessió del seu càrrec aquest dimarts, 30 de juny


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa en marxa a partir d'aquest dimarts, 30 de juny, dos jutjats nous als municipis de Gandia i Torrevieja.

Es tracta del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 6 de Gandia i el de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Torrevieja, per als quals la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha disposat dels mitjans materials i humans per a la posada en marxa efectiva.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 6 de Gandia, l'entrada en funcionament del qual es va suspendre en declarar-se l'estat d'alarma, estarà operatiu a partir d'aquest dimarts.

Per a fer-ho, s'ha dut a terme l'adequació d'un nou local en planta baixa i s'ha adquirit el mobiliari necessari. També s'ha format la plantilla amb set funcionaris: dos gestors, quatre tramitadors processals, així com dos auxilis judicials.

Per la seua banda, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Torrevieja es posa en marxa després de l'execució de les obres en la 5a planta, on s'han hagut de reubicar nombroses peces de convicció.

Les obres que s'han dut a terme han adequat aquest espai i s'ha adquirit nou mobiliari. El nou jutjat comptarà amb una plantilla de set funcionaris: dos gestors, quatre tramitadors processals, així com dos auxilis judicials.

Els funcionaris dels dos jutjats prendran possessió del seu càrrec aquest dimarts, 30 de juny de 2020.

Amb l'entrada en funcionament d'aquests dos jutjats queda completada la posada en marxa dels nou òrgans judicials que el Ministeri de Justícia va assignar a la Comunitat Valenciana per al 2019, tal com tenia previst en la planificació la Conselleria de Justícia.