Detall Notícia

La Generalitat posarà en marxa un jutjat en cada província per a agilitzar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19

28/06/2020

- Gabriela Bravo assegura que es crearan dos jutjats del Mercantil a Alacant i València i un del Social a Castelló


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que, abans del final d'any, entraran en funcionament tres jutjats nous, un per cada província, per a agilitzar les reclamacions derivades de la crisi de la COVID-19.

En concret, es crearan dos nous jutjats del Mercantil a València i Alacant i un del Social per a la província de Castelló.

El 5 de juny passat, el Ministeri de Justícia va comunicar a les comunitats autònomes amb competències en la matèria la creació de 23 noves unitats judicials en tot Espanya per a atendre els assumptes derivats de la crisi de la COVID-19, especialment en les jurisdiccions socials, mercantils i del Contenciós Administratiu.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el Govern va establir la creació de dos nous jutjats, a València i Alacant.

No obstant això, tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo, des de la Generalitat es va considerar que era "necessari mantindre l'equilibri a les tres províncies, atés l'impacte que la COVID-19 ha suposat per a l'economia valenciana".

La consellera ha insistit que la mercantil "ha sigut una de les jurisdiccions més afectades per la paralització de tots els terminis processals", i, especialment, davant de la possibilitat del tancament d'empreses i tota mena de processos "que hauran d'assumir els jutjats". "Per això, volem apostar per la nostra economia; per aquest motiu també necessitem la posada en marxa d'aquests tres jutjats", ha indicat.

De fet, la jurisdicció del Mercantil en el partit judicial de Castelló té ja una càrrega de treball del 142 per cent i el nombre d'assumptes a 31 de març d'aquest 2020 ascendia a 743. En el cas del partit judicial d'Alacant, la càrrega de treball en el Mercantil és del 212 per cent, mentre que en el cas de València és del 259 per cent, amb una litispendència, és a dir, el nombre de casos, de 589 i 587, respectivament.

D'aquesta manera, amb la posada en marxa dels tres nous òrgans es pretén agilitzar l'activitat judicial en els ordres Social i Contenciós Administratiu, i també en l'àmbit dels jutjats del Mercantil, amb la finalitat de contribuir a una ràpida recuperació econòmica després de la superació de la crisi sanitària.

Arxius relacionats