Detall Notícia

Justícia inicia la redacció del projecte d'execució de les obres de construcció del Palau de Justícia de Llíria

27/06/2020

- La nova seu judicial està inclosa en el Pla d'infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana i compta amb una inversió de 17 milions


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública inicia la redacció del projecte d'execució de les obres de construcció del Palau de Justícia de Llíria, que servirà de base per a la licitació de les obres.

La Conselleria de Justícia ha acabat i aprovat el projecte bàsic de la redacció del projecte d'obres per a la construcció de la nova seu judicial a la capital del Camp de Túria. Així, aquesta setmana, s'ha sol·licitat a l'Ajuntament de Llíria la llicència d'obres per a la construcció de les noves infraestructures judicials.

El mes de novembre passat, la Conselleria, que dirigeix Gabriela Bravo, va adjudicar la redacció del projecte i la direcció d'obres del nou Palau de Justícia de Llíria per un import de 471.900 euros.

Aquesta inversió es materialitzarà entre 2020 i 2022 en el projecte bàsic i d'execució, així com la direcció d'obra una vegada estiguen adjudicades les obres.

Nou Palau de Justícia

El nou Palau de Justícia s'ubicarà en una parcel·la de 2.050 metres quadrats en el carrer Bétera de Llíria (enfront dels actuals jutjats). Es tracta, segons el projecte, d'un edifici de 6 plantes d'altura, a més de planta baixa i dos soterranis, funcional i eficient energèticament.

En l'actualitat la seu judicial compta amb set jutjats que presenten deficiències d'espai, una planta baixa llogada i l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte ubicada al Centre Municipal Multiusos.

Amb el nou immoble es pretén unificar totes les dependències judicials. El projecte inclou tots els jutjats actuals i preveu la creació de nous òrgans judicials, així com les oficines del Registre Civil, una clínica medicoforense, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes, equips psicosocials, instal·lacions per a la Fiscalia, Jutjat de Guàrdia i calabossos.

D'aquesta manera, les noves dependències judicials permetran als professionals del Palau de Justícia treballar en unes condicions d'espai òptimes.

La construcció del nou Palau de Justícia de Llíria s'inclou en el Pla d'infraestructures de la Comunitat Valenciana i preveu una inversió de 17 milions d'euros fins a l'any 2022.