Detall Notícia

La Comunitat Valenciana comptarà amb dos jutjats nous per a atendre assumptes relacionats amb la crisi de la COVID-19

05/06/2020

- El Ministerio de Justicia anuncia la distribución de 15 nuevas unidades judiciales entre las autonomías con competencias en la materia


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que la Comunitat Valenciana posarà en marxa els dos nous jutjats que el Ministeri de Justícia ha atorgat a aquesta autonomia per a atendre assumptes relacionats amb la COVID-19.

Bravo ha fet aquest anunci després de participar en la reunió, per videoconferència, de la Comissió de Coordinació de l'Administració de Justícia per a la Lluita contra la COVID-19, presidida pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a la qual han assistit els consellers i conselleres de les comunitats autònomes amb competències en aquest àmbit, representants del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de la Fiscalia General de l'Estat i del Consell General de l'Advocacia Espanyola.

En la seua intervenció, Bravo ha agraït la decisió del Ministeri de Justícia i ha recordat la necessitat de crear nous òrgans "atés el grau d'afectació i la gran càrrega de treball que s'acumula en jurisdiccions del Social i el Civil, com a conseqüència de la crisi econòmica produïda per l'emergència sanitària de la COVID-19".

Des del Ministeri, s'ha fet arribar a les autonomies amb competències en matèria de Justícia la distribució de 15 noves unitats judicials. Així, està prevista, a partir del pròxim mes de setembre, la creació d'unitats judicials que atenguen temporalment els assumptes derivats de la crisi de la COVID-19.

D'aquesta manera, es pretén agilitzar l'activitat judicial en els ordres del Social i el Contenciós Administratiu, així com en l'àmbit dels jutjats del Mercantil, per a contribuir a una ràpida recuperació econòmica després de la superació de la crisi sanitària. El criteri de distribució s'ha fet tenint en compte els paràmetres de la població de dret i la litigiositat.

A la Comunitat Valenciana es procedirà a la creació de dues unitats judicials noves. Aquests nous òrgans es constituiran en les jurisdiccions més afectades per la crisi sanitària (la del Contenciós Administratiu, el Social i els jutjats del Mercantil), atesa la previsió de l'increment de reclamacions patrimonials, acomiadaments i concursos previstos.