Detall Notícia

El Consell ratifica quatre contractes d'emergència per valor de 2,9 milions per a instal·lar elements de protecció i senyalització als jutjats

05/06/2020

- El tràmit forma part del programa per a elaborar 63 plans de contingència específics per a cada seu judicial


El Ple del Consell ha ratificat la realització de quatre contractes mitjançant la tramitació d'emergència per al subministrament de mascaretes facials de protecció, mampares i taquilles metàl·liques per a instal·lar-les en 61 edificis judicials de les tres províncies, a fi de protegir el personal i els usuaris davant de la propagació de la COVID-19.

Aquests contractes suposen un import de 2.937.158,84 euros (IVA inclòs). Tots es van signar el 13 de maig passat.

El primer dels contractes es va adjudicar al Grupo Bertolín SAU per un import màxim de 332.028,84 euros per a la instal·lació de material de senyalització, protecció d'aparadors d'atenció al públic, tractament dels sistemes de ventilació i altres mesures constructives a les seus judicials de Castelló, Nules, Segorbe, Vila-real i Vinaròs.

El segon contracte correspon al que s'ha signat amb la mercantil Becsa SAU, per 733.260 euros per als mateixos treballs a la Ciutat de la Justícia de València i a la seu provisional del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana del carrer Historiador Chabás de València.

El tercer contracte correspon a la instal·lació del mateix material de senyalització i protecció dels dos anteriors, als edificis judicials dels partits d'Alzira, Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Mislata, Moncada, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent i Xàtiva. L'empresa encarregada de dur a terme aquests treballs ha sigut Edifesa Obras y Proyectos SA, per un import màxim de 686.070,00 euros.

L'últim dels contractes correspon als edificis judicials de la província d'Alacant, que comprenen les set seus que s'ubiquen a la capital i onze més situades a Alcoi, Benidorm, Dénia, Elx, Elda Ibi, Novelda, Orihuela, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja, la Vila Joiosa i Villena. Aquest contracte s'ha adjudicat a l'empresa CHM Obras e Infraestructuras SA, per un import màxim d'1.185.800,00 euros.

Reactivació terminis processals

Aquest tràmit s'emmarca en el programa que ha dut a terme la Conselleria de Justícia per a preparar les seus judicials després de la reactivació dels terminis processals aquest 4 de juny.

En aquest sentit, s'han elaborat 63 plans de contingència específics i diferenciats per a cada un dels 63 edificis judicials de les tres províncies valencianes. Cada pla preveu mesures específiques per a cada seu, com ara el control de l'aforament en totes i cada una de les dependències de l'edifici judicial o la disposició dels funcionaris i funcionàries als llocs de treball, entre altres.