Detall Notícia

Bravo ofereix als ajuntaments costaners l'ajuda del Consell per a elaborar els plans de contingència i salvament de platges

25/05/2020

- La consellera de Justícia es reuneix amb els alcaldes i les alcaldesses de 15 municipis costaners per a explicar els detalls de la normativa per a l'ús segur dels arenals


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb els alcaldes i les alcaldesses de Gandia, Dénia, Sagunt, Benidorm, Xàbia, Cullera, Benicàssim, Orpesa, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Orihuela, Alboraia, Peníscola i Sueca per a oferir-los l'ajuda del Consell per a elaborar els plans de contingència i salvament que les corporacions locals han de tindre per a l'ús segur de les platges.

Bravo els ha explicat a les i els primers edils d'aquestes localitats costaneres el contingut de l'esborrany del decret per a salvaguardar la seguretat i millorar la coordinació d'emergències i la protecció civil a les platges de la Comunitat Valenciana, que va aprovar divendres passat el Ple del Consell per a tramitar-lo per la via d'urgència.

La consellera ha detallat que amb aquesta norma "disposen d'una eina legal que permet confluir les accions de totes les administracions en el marc de la seguretat de la protecció civil, perquè la ciutadania sàpia que la Generalitat treballa de manera coordinada amb els seus ajuntaments per a aconseguir que les nostres platges siguen tan segures com siga possible".

També ha assenyalat que aquest marc normatiu "millora les capacitats per a gestionar i coordinar qualsevol emergència en matèria de protecció civil i seguretat ciutadana".

Bravo ha recordat als alcaldes i les alcaldesses que cada ajuntament ha d'elaborar un pla de contingència específic per a garantir les mesures de seguretat mentre dure l'amenaça de la COVID-19. Per a fer-ho, comptaran amb les pautes recollides en la guia elaborada per la Secretaria Autonòmica de Turisme, en la qual ha participat personal tècnic de tota la Generalitat, i les indicacions recollides en l'Ordre del Ministeri de Sanitat del 23 de maig passat.

Una vegada aprovat cada pla en el respectiu ple municipal, es remetran a la Conselleria de Justícia en un termini de quinze dies. "Tots coincidim en la necessitat d'oferir seguretat a les platges, i es tracta de donar garanties a la ciutadania en aquesta situació d'emergència sanitària", ha recordat Bravo.

En aquest sentit, la consellera de Justícia i Interior ha assegurat que la Generalitat vol aportar la màxima col·laboració en totes les actuacions necessàries per a la coordinació en la seguretat a les platges i respectar l'autonomia municipal, i ha brindat "tota l'ajuda perquè els ajuntaments que ho requerisquen puguen comptar amb l'assessorament dels tècnics de l'Agència de Seguretat i Emergències per a l'elaboració dels plans de contingència".

Bravo també ha traslladat als alcaldes i les alcaldesses que la nova norma també preveu que, en el termini de sis mesos, els consistoris hauran de comptar amb un pla de salvament i seguretat per a les platges que per les condicions de perillositat que tinguen, o de més afluència de públic, així ho requerisquen.

Aquest protocol s'haurà d'inscriure en el Registre de plans d'autoprotecció de la Generalitat. Així, en cas que es produïsquen situacions d'emergència es comptarà amb les característiques d'aquestes localitzacions i servirà per a facilitar les accions necessàries.

Arxius relacionats