Detall Notícia

Bravo trasllada als ajuntaments l'esborrany del decret que regularà les mesures de seguretat a les platges valencianes

22/05/2020

- Els consistoris disposaran d'una setmana per a fer arribar les seues aportacions i suggeriments
- La Generalitat coordinarà l'elaboració de plans de contingència respectant les competències municipalsLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest divendres amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, en una trobada en què també han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i representants de les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i de Sanitat Universal i Salut Pública.

Bravo ha traslladat a l'organisme que representa els consistoris l'esborrany del decret per a salvaguardar la seguretat i millorar la coordinació d'emergències i la protecció civil a les platges de la Comunitat Valenciana que, aquest mateix divendres, ha sigut aprovat pel Ple del Consell per a la seua tramitació per la via d'urgència.

Bravo ha explicat que la norma és "l'instrument necessari per a gaudir de les platges el pròxim estiu amb les màximes garanties de seguretat per a tota la ciutadania en el marc de les competències de Protecció Civil". També ofereix un marc normatiu per a la coordinació de les emergències ordinàries i extraordinàries "com és el cas de l'actual pandèmia" a les platges de la Comunitat, segons la consellera.

"El document introdueix -ha assenyalat la consellera- un marc de seguretat jurídica per a tindre uns instruments potents que ens permeten donar més seguretat per a la ciutadania, respectant absolutament les competències que tenen altres departaments així com les municipals perquè la Generalitat actuarà com un òrgan coordinador". Els consistoris disposaran d'una setmana per a fer arribar les seues aportacions i suggeriments al decret.

Cada ajuntament, segons recull el decret, haurà d'elaborar un pla de contingència específic per a garantir les mesures de seguretat mentre dure l'amenaça de la COVID-19. Per a això disposaran de les pautes recollides en la guia elaborada per Turisme i que s'ha fet sota la coordinació d'un grup d'experts. Una vegada aprovat cada pla en el seu respectiu ple municipal, aquests es remetran a la Conselleria de Justícia en un termini de quinze dies.

D'altra banda, la nova norma preveu que, en el termini de sis mesos, els consistoris hauran d'elaborar un pla de salvament i seguretat que posteriorment hauran d'inscriure en el Registre de Plans d'Autoprotecció de la Generalitat i que tindrà un informe per part de la Comissió de Protecció Civil.

D'aquesta manera, es facilitarà una adequada coordinació per part de l'Agència de Seguretat de les situacions relacionades amb les emergències o amb actuacions de Protecció Civil".

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha oferit a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies "tota l'ajuda de la Generalitat" perquè els ajuntaments puguen elaborar aquests plans de contingència. Per a la consellera, "en aquests moments extraordinaris és fonamental estretir la col·laboració entre administracions".