Detall Notícia

Gabriela Bravo trasllada a les mancomunitats que el Pla de suport es manté per a ajudar els municipis xicotets en la desescalada

12/05/2020

- La consellera destaca que la iniciativa ha permés assistir un dels col·lectius més vulnerables com el de les persones majors de 65 anys, que suposen el 60 % d'habitants dels pobles xicotets


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat als i les representants de tretze mancomunitats de les tres províncies que el Pla de suport i coordinació municipal, que va posar en marxa el seu departament el 30 de març passat, es mantindrà per a ajudar, sobretot els municipis xicotets, durant la desescalada i les fases corresponents per a la reactivació econòmica i social després de l'emergència sanitària de la COVID-19.

Gabriela Bravo s'ha reunit aquest dimarts per videoconferència amb els presidents i presidentes de les mancomunitats del Baix Segura, Mariola i Marina Baixa, a Alacant; amb les de l'Alt Palància, Castelló Nord i Baix Maestrat, de la província de Castelló, i les valencianes del Camp de Túria, la Canal de Navarrés, les dues Riberes, la Safor, la Serrania i la de l'Interior-Terra del vi.

Totes aquestes tenen, entre els components, municipis amb menys de 5.000 habitants en els quals el Pla de coordinació i suport municipal ha sigut especialment útil.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que quasi 8 de cada 10 ajuntaments que han sol·licitat assistència per a atendre l'emergència derivada de la COVID-19, a través d'aquest Pla, tenen menys de 5.000 habitants, la qual cosa ha permés atendre un dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi: les persones majors de 65 anys, que representen el 60 % de la població d'aquests municipis xicotets.

Segons la consellera, "amb els ajuntaments passa el mateix que amb les persones, ja que aquest Consell no en deixarà cap arrere, per molt xicotet que siga".

"El nostre objectiu sempre ha sigut que tots els pobles d'aquesta Comunitat saberen -i sentiren- que no estan sols. Ens hem preocupat i ocupat, i continuarem treballant amb els municipis en els problemes i dubtes que es puguen produir en les diferents fases de la desescalada", ha dit la consellera.

Un total de 343 ajuntaments han sol·licitat alguna classe d'ajuda des que es va posar en marxa aquest pla. 99 d'aquests són de la província d'Alacant, 168 de la de València i 76 de la de Castelló.

Entre les tres províncies ja s'han repartit 305.430 mascaretes i 310.710 parells de guants, així com 1.399 litres de gel hidroalcohòlic, 13.700 ulleres, 18.900 equips de protecció i 14.000 litres de lleixiu. A més, 115 municipis han sol·licitat 713 tasques de desinfecció de vials i instal·lacions municipals de concurrència pública.