Detall Notícia

El Consell desplegarà quasi 2.000 efectius per a ajudar a complir el distanciament en les zones de més afluència de públic aquest cap de setmana

30/04/2020
El Consell desplegarà quasi 2.000 efectius per a ajudar a complir el distanciament en les zones de més afluència de públic aquest cap de setmana

- Protecció Civil i la Creu Roja s'uniran a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a realitzar tasques informatives i que no es produïsquen concentracions
- Gabriela Bravo assegura que faran una "tasca pedagògica sobre el que es pot i no es pot fer de manera segura" i no recórrer a mesures coercitives ni sancionsLa Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, coordinarà el desplegament de quasi 2.000 efectius de Protecció Civil i Creu Roja que ajudaran en tasques informatives a les forces i cossos de seguretat de l'Estat per a ajudar a complir les normes de distanciament en les zones de més afluència de públic durant aquest cap de setmana.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que el voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja es desplegarà aquest cap de setmana en aquelles zones d'esplai on es puguen produir concentracions de gent i, especialment, als passejos marítims i els parcs. Aquests efectius -en coordinació amb les policies locals? "informaran la ciutadania sobre el que es pot i no es pot fer per a no haver de recórrer a mesures coercitives ni sancions", ha dit la consellera.

Així s'ha comunicat en la reunió que la consellera ha mantingut aquest divendres amb el responsable del Centre de Coordinació de Policia Local de l'Agència Valenciana de Seguretat (Cempol) i amb els responsables de Protecció Civil i Creu Roja.

La decisió de desplegar aquest operatiu es va prendre dilluns passat en la reunió dels responsables autonòmics de Seguretat amb el ministre del ram a iniciativa de Bravo. "És precisament en les zones recreatives de l'interior i als passejos marítims i els voltants costaners" on es poden donar concentracions "que hem d'evitar", ha dit la consellera.

Per això, els voluntaris i voluntàries estaran "en punts estratègics de zones d'esplai per a ajudar i informar del fet que tots i totes complim les normes de seguretat durant les primeres jornades de relaxació del confinament, que permet eixir a practicar esport o passejar després d'un mes i mig sense cap mena d'activitat social".

Serà el Cempol l'encarregat de coordinar l'acció informativa amb una especial incidència a les tres capitals de província i als municipis de Gandia, Dénia, Sagunt, Benidorm, Cullera, Benicàssim, Xàbia, Orpesa, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Orihuela, Alboraia, Peníscola, Sueca, Mislata i Xàtiva.

Per això, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà el desplegament de 1.194 efectius de Protecció Civil (113 a Castelló, 535 a València i 543 a Alacant) i voluntaris de 74 agrupacions locals de Creu Roja (19 de Castelló, 26 de València i 28 d'Alacant), als quals se sumaran els 400 agents de la Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia.

Tot aquest contingent tindrà una presència especial en els més de 129 trams de platges urbanes i passejos que té la Comunitat Valenciana repartits entre els 34 de la província de Castelló, els 31 de València i els 64 d'Alacant.

Arxius relacionats