Detall Notícia

El Consell repartirà 40.000 mascaretes i guants als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial

14/04/2020

-El repartiment del material de protecció se centralitzarà a la Torre 4 de la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública distribuirà un primer paquet de 20.000 mascaretes i 20.000 guants per als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial en les diverses dependències públiques de la Generalitat i a la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre de València.

El repartiment es farà a partir d'aquest dimecres, 15 d'abril, de manera progressiva, segons les necessitats de cada conselleria i de manera proporcional als funcionaris i funcionàries que treballen de manera presencial als seus centres laborals.

Cal recordar que la major part de la funció pública valenciana exerceix les funcions mitjançant diversos sistemes de teletreball, ja que, per seguretat, es va limitar la presència d'empleats i empleades públics en dependències administratives a un 10 % de la plantilla per a frenar la propagació de la COVID-19.

La Sotssecretaria de Justícia, Interior i Funció Pública ha emés una circular a la resta de conselleries en la qual s'estableix que s'ha d'acudir a la Torre 4 per a recollir el material de protecció que se sol·licite per als funcionaris i funcionàries que, en aquests moments, treballen de manera presencial.

En la mateixa comunicació també es recorda el protocol de Sanitat que recomana que, en els espais de treball, s'extremen tant les mesures individuals de protecció, com el manteniment de la distància mínima de seguretat a l'hora d'interaccionar amb altres persones, o no compartir ascensor més de 2 persones alhora.

Així mateix, en la circular s'insisteix en la necessitat de reforçar les tasques de neteja i desinfecció dels edificis públics i s'insta a la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en les dependències administratives.