Detall Notícia

La Generalitat estén les mesures de protecció contra el coronavirus en tots els jutjats valencians

23/03/2020

- La Conselleria de Justícia instal·la mampares fixes i provisionals en les zones de més afluència de públic dels tribunals
- Es reparteixen guants, mascaretes i bolígrafs d'un sol ús per a evitar la propagacióLa Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública estén aquesta setmana les mesures de protecció contra el coronavirus a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, el departament que dirigeix Gabriela Bravo està duent a terme la instal·lació de mampares fixes i provisionals i repartint guants, mascaretes i bolígrafs d'un sol ús entre els professionals i els usuaris dels tribunals de les tres províncies.

Aquest dilluns ja s'ha procedit a la instal·lació de mampares fixes de vidre en els aparadors d'atenció al públic i altres dependències dels jutjats de guàrdia de la seu de Benalúa, a Alacant, així com a les ciutats de la Justícia d'Elx, Castelló, Vila-real i València.

Al llarg d'aquesta setmana, a més, es col·locaran aquests elements de protecció en diversos punts dels jutjats d'Alcoi, Dénia, Torrevieja, Villena i Ibi, en especial en els aparadors d'atenció al públic i en zones comunes, d'acord amb les indicacions dels deganats de cada seu judicial. A la província de València s'instal·laran mampares fixes als jutjats d'Alzira, Gandia, Llíria, Paterna, Mislata, Torrent i les dues seus d'Ontinyent, mentre que a Castelló, a més de la capital, es col·locaran mampares fixes a Vinaròs i Segorbe.

Proteccions provisionals

D'altra banda, la Direcció General de Relacions amb la Justícia, a través del seu servei d'infraestructures, ha procedit a la col·locació de proteccions provisionals (pantalles de vinil o plàstic, segons els casos) en 51 instàncies judicials més on els degans de cada partit judicial ho van sol·licitar.

En algunes seus ja es disposava del material i l'han instal·lat els mateixos serveis de manteniment de cada seu. Aquestes proteccions provisionals s'han instal·lat, preferentment, en les zones de gran afluència de públic, com ara els aparadors i les finestretes de plantes baixes i, en especial, en aquells situats en els jutjats de guàrdia, Registre Civil, deganats i jutjats de violència sobre la dona.

Aquest tipus de proteccions s'han instal·lat en diverses dependències dels jutjats d'Alacant, Orihuela, Alcoi, Dénia, Elx, Elda, Ibi, Novelda, Sant Vicent, Torrevieja, la Vila Joiosa, València, Alzira, Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Moncada, Mislata, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent, Xàtiva, Castelló, Segorbe, Vila-real, Vinaròs i Nules.

Per a reforçar les mesures de protecció, la Conselleria de Justícia ha instal·lat 300 pals delimitadors per a fitar les zones de més afluència de públic, com ara els registres civils i algunes zones comunes, i recordar així als usuaris i usuàries la necessitat de mantindre la distància de seguretat.

També s'han repartit més d'un miler de còpies impreses i plastificades de les instruccions de rentada de mans en tots els banys de les seus judicials, s'han repartit 3.000 mascaretes (i se n'han encarregat 3.000 més), 600 dosificadors de gel desinfectant, més de 60.000 guants d'un sol ús i 51.000 bolígrafs d'un sol ús per als professionals de l'Administració de Justícia.

Finalment, també s'han dut a terme neteges en profunditat amb processos de desinfecció, a més de fer-ho a la Ciutat de la Justícia de València -que va ser desallotjada la setmana passada durant 24 hores, tal com marca el protocol després de detectar-se diversos casos de contagi-, també a les seus judicials d'Alacant, Castelló, Mislata, Catarroja, Sueca, Torrent, la Vila Joiosa i Elx i s'acudirà allí on siga necessària aquesta tasca en coordinació amb les autoritats sanitàries i a petició dels deganats de cada jutjat.