Detall Notícia

La Generalitat destinarà prop de 4 milions per a posar en marxa els tres hospitals de campanya a València, Alacant i Castelló

20/03/2020

- L'Agència Valenciana de Seguretat posarà a la disposició de Sanitat les tres instal·lacions, que les construirà una empresa especialista proveïdora del Ministeri de Defensa i l'OTAN
- Gabriela Bravo explica que aquests centres es podran desmuntar i usar de nou, ja que estan dissenyats per a ser recondicionats en qualsevol altra situació d'emergènciaLa Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, destinarà prop de quatre milions d'euros per a posar en marxa la construcció dels tres hospitals de campanya que la Generalitat alçarà en les tres capitals de província per a fer front a l'emergència sanitària provocada per la propagació del coronavirus.

El departament que dirigeix Gabriela Bravo formalitzarà un contracte d'emergència per a alçar tres hospitals de campanya, que tindran en el seu conjunt una capacitat de 1.100 places. 500 de les quals estaran a València; 400, a Alacant i 200, a Castelló. Aquest nombre de llits es podrà ampliar en funció de les necessitats. Serà l'empresa aragonesa Hispano Vema, especialitzada en aquesta classe d'infraestructures, l'encarregada de dur a terme el projecte, de manera que, tal com ha explicat la consellera, "la meitat dels llits estaran disponibles en dues setmanes i el total, en un mes". "Podrem comptar així amb més capacitat de resposta sanitària, minimitzar el risc de contagis i evitar que col·lapse el Sistema Valencià de Salut", ha indicat.

Els tres centres provisionals seran construccions prefabricades i desplegables que estaran connectades entre si mitjançant túnels completament aïllats de l'exterior. Tots els pavellons estaran equipats amb els elements clínics i logístics que demane la Conselleria de Sanitat i s'alçaran als voltants dels hospitals de referència de les tres capitals de província.

A més, la consellera Gabriela Bravo ha assegurat que aquestes instal·lacions, quan es desmunten després d'aquest episodi, "podran ser utilitzades de nou per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, perquè estan dissenyades per a ser condicionades per a qualsevol altra situació de crisi, com ara inundacions, grans incendis o terratrémols".

En el cas de València, l'hospital de campanya se situarà en una parcel·la pròxima a l'hospital La Fe, que té entre 2.500 i 3.000 metres quadrats. A Alacant es desplegarà a l'aparcament contigu a l'Hospital General, que compta amb prop de 2.500 metres quadrats. En el cas de Castelló, personal tècnic de l'Agència estudia quina serà la ubicació més convenient entre els espais disponibles als voltants dels dos grans hospitals que hi ha.

En tot cas, cada un dels hospitals podrà comptar amb unitats de vigilància intensiva (UCI) si foren necessàries, així com espais d'aïllament; zona de quarantena; banys i serveis separats per sexes, i espais per a la recepció de pacients, triatge i descans del personal.

La companyia Hispano Vema és una especialista en aquesta mena de projectes, proveïdora habitual del Ministeri de Defensa i de l'OTAN que compta amb tots els certificats internacionals d'idoneïtat per a dur a terme aquesta classe de comeses. Els responsables d'aquesta mercantil s'han reunit aquest cap de setmana a València amb la consellera de Justícia i Interior i amb personal tècnic de l'Agència de Seguretat per a ultimar els detalls del projecte.

Arxius relacionats