Detall Notícia

Bravo destaca que Justícia té en marxa set actuacions per valor d'1,3 milions per a eliminar barreres arquitectòniques als jutjats valencians

24/02/2020

- La consellera ha recordat que des de l'any 2017 s'han dut a terme 25 actuacions per a millorar l'accessibilitat en les quals s'han invertit 450.000 euros
- Gabriela Bravo ha insistit en la necessitat d'erradicar la violència de gènere que s'exerceix contra les dones discapacitadesLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat aquest dilluns que el seu departament té en marxa, ara mateix, set actuacions per valor d'1,3 milions d'euros per a millorar l'accessibilitat de diverses seus judicials de la Comunitat Valenciana, entre les quals destaquen els nous jutjats de la Vila Joiosa i la reforma de la seu del Tribunal Superior de Justícia a València.

La consellera ha participat aquest dilluns en la jornada 'Dones, justícia i discapacitat', organitzada pel Col·legi Notarial de València en col·laboració amb el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

En aquest fòrum, la consellera també ha explicat que, des de mitjan 2017, la Conselleria ha invertit un total de 450.000 euros en 25 actuacions d'eliminació de barreres arquitectòniques.

"A això cal sumar -ha dit- tot el que preveu el Pla d'infraestructures judicials" que preveu la construcció de nous palaus de justícia a Alacant, Alzira, Llíria, Gandia, Orihuela, Xàtiva, Torrent, Sagunt i Villena. També estan en marxa els projectes per a la rehabilitació integral dels jutjats d'Ontinyent, Vinarós i Torrevieja.

"Totes aquestes seus seran completament accessibles tal com estableix la legislació vigent en la matèria", ha explicat Gabriela Bravo.

La consellera de Justícia ha afegit que s'estan adaptant, en col·laboració amb el CERMI, la senyalística de les seus judicials i s'ha signat amb el Consell General del Poder Judicial un conveni per a l'adaptació de les resolucions judicials a un llenguatge més comprensible.

Finalment, també s'ofereix mediació gratuïta a qualsevol persona amb una discapacitat igual o superior al 33 per cent, així com a les seues famílies.

Gabriela Bravo també ha explicat que el seu departament va crear, en 2017, el Fòrum de Justícia i Discapacitat per a analitzar el funcionament de l'Administració de justícia i adequar-la per a garantir l'accés de les persones amb diversitat funcional, intel·lectual o sensorial i les seues famílies a l'acció de jutjats i tribunals en condicions d'igualtat.

"Gràcies als treballs realitzats per aquest fòrum disposem hui en dia d'una radiografia de les carències que té la justícia a la Comunitat Valenciana i en les quals ens aplicarem per a resoldre-les de la millor manera possible", ha assegurat Bravo.

Així mateix, la consellera ha insistit sobre la necessitat de combatre la violència masclista que s'exerceix contra dones discapacitades, "el procés de victimització i vulnerabilitat de les quals es torna encara més extrem".

A més, si en el cas de les altres víctimes de violència de gènere, el nombre de denúncies és encara terriblement baix, "en el cas d'aquest tipus d'afectades és encara inferior, atés que les seues condicions físiques, psíquiques o sensorials fan que temen encara més les conseqüències de denunciar la seua situació", ha conclòs Gabriela Bravo.