Detall Notícia

El Consell instal·la dues refrigeradores noves de 1.500 kilowatts en la coberta de la Ciutat de la Justícia de València per a reduir el consum energètic

23/02/2020

- Els aparells d'última generació han suposat una inversió de més de 600.000 euros


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha instal·lat aquest diumenge dues màquines refrigeradores noves, de 1.500 kilowatts de potència frigorífica cada una, en la coberta de l'edifici B de la Ciutat de la Justícia de València.
Aquests nous aparells d'última generació han suposat una inversió de 626.697 euros i està previst que entren en servei en la segona quinzena del pròxim mes de març.

A les obres d'instal·lació ha estat la directora general de Justícia, Bárbara López Ramón, que ha destacat que les noves màquines refrigeradores, "a més de millorar l'eficiència energètica de l'edifici, venen equipades amb un gas refrigerant ecològic les emissions del qual no produeixen cap afecció sobre la capa d'ozó i, per tant, ajuden a reduir el calfament global".

"L'objectiu és garantir el bon funcionament dels equipaments de refrigeració als edificis judicials per a millorar l'eficiència energètica i el confort de treballadors i usuaris", ha concretat la directora general de Justícia.

La instal·lació d'aquestes refrigeradores és una de les accions incloses en el Pla d'eficiència energètica de les seus judicials que està executant la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

La primera fase d'aquest pla preveu la inversió de 8,6 milions en millores en els sistemes de climatització, substitució de lluminàries, renovació de fusteria exterior, instal·lació de col·lectors fotovoltaics per a autoconsum i implementació de sistemes de monitoratge i control de l'energia.
Amb aquestes mesures s'assolirà, entre altres beneficis, l'estalvi conjunt d'un 12 % de la factura elèctrica, és a dir, prop del mig milió d'euros a l'any.

Les actuacions de la primera fase del pla es duran a terme a les seus judicials de Vinaròs, Castelló, Segorbe, Massamagrell, Paterna, Picassent, la Ciutat de la Justícia de València, Catarroja, Sueca, Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda i Alacant, i compten amb fons de la Unió Europea a través del programa Jessica.