Detall Notícia

Justícia inverteix 800.000 euros en un pla integral per a millorar la seu dels jutjats de Benidorm

21/02/2020

- Gabriela Bravo anuncia que es reforçarà la jurisdicció social de la capital de la Marina Alta amb un jutjat bis, que s'encarregarà en exclusiva de procediments laborals


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública invertirà, entre enguany 2020 i el que ve, més de 800.000 euros al Palau de Justícia de Benidorm en tota una sèrie d'actuacions per a reparar deficiències i dotar-lo de millores per als professionals i usuaris.

Així ho ha explicat aquest divendres la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la seua visita a aquesta seu judicial alacantina, on s'ha reunit amb jutges, fiscals, funcionaris i representants dels operadors jurídics de la capital de la Marina Alta.

La consellera ha destacat que, en aquest moment, "estem duent a terme diverses actuacions a l'edifici per un import de 330.000 euros que estaran concloses cap al mes de juliol". En aquest sentit, Bravo ha explicat que en la planta baixa es dividiran les dues sales de vistes en quatre per a agilitzar el funcionament dels jutjats.

A més, en la primera planta es reordenarà l'espai per a ubicar la Unitat de Valoració Forense Integral i l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte, així com la rehabilitació del Gabinet Psicosocial.

En la cinquena planta s'està habilitant un espai segur per a les víctimes, i un accés alternatiu per als funcionaris, en el Jutjat de Violència sobre la Dona mentre que s'estan substituint els sistemes d'il·luminació de tot l'edifici per a millorar-ne les prestacions i que siguen més eficients des del punt de vista del consum i el respecte al medi ambient.

"A tot això -ha apuntat la consellera- sumarem un ambiciós projecte que tenim ara mateix en redacció per a la reparació i la posada a punt de l'edifici, que preveurà actuacions en la façana, la fusteria exterior, la coberta i els soterranis, que costarà prop del mig milió d'euros".

D'altra banda, la consellera ha explicat que, en coordinació amb el Consell General del Poder Judicial i la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia, es crearà un jutjat bis de reforç per a la jurisdicció social, "atesa la notable càrrega de treball que acumula aquest òrgan". Segons Gabriela Bravo, aquest jutjat bis "s'encarregarà en exclusiva de procediments laborals i per a fer-ho, a més del jutge i el lletrat de l'Administració de Justícia, estarà dotat de quatre funcionaris autonòmics a fi que aquests litigis es resolguen amb més rapidesa".