Detall Notícia

Emergències anuncia la realització de dos simulacres d'emergències enguany a Castelló

14/02/2020
Emergències anuncia la realització de dos simulacres d"emergències enguany a Castelló

- José María Ángel ha explicat que un tindrà lloc al port i un altre al polígon del Serrallo


El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha participat aquest divendres, en el saló de plens de l'Ajuntament de Castelló, en una reunió i posada en comú sobre l'estat del Pla d'emergències exterior del polígon del Serrallo, actualitzat recentment.

Ángel ha aprofitat per a anunciar que està prevista la realització, enguany, de dos simulacres en aquesta província, un en aquest polígon i un altre al port de Castelló.

El tinent d'alcalde del Grau de Castelló, Rafa Simó, ha dirigit la reunió, que també ha comptat amb la presència del regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, i del regidor de Seguretat, Omar Braina; personal tècnic de la institució municipal i de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, i el director i subdirector general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat, Joan Piquer i José Vicente Miró, respectivament.

Després d'escoltar i resoldre les diverses propostes i inquietuds sobre els protocols d'actuació del polígon, les campanyes d'informació als ciutadans i les noves mesures que l'Ajuntament de Castelló vol dur a terme per a ampliar i reforçar la informació respecte a les emissions del Serrallo, José María Ángel ha anunciat que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) té previst fer enguany dos simulacres, un al port de Castelló i un altre al Serrallo.

Els simulacres "tenen una gran capacitat examinadora", ha comentat el secretari autonòmic, i també director de l'AVSRE. El simulacre pretén ser el més realista possible, fins i tot sol comptar amb observadors que vigilen que totes les mesures de seguretat es duen a terme. "Els figurants són, molts d'ells, estudiants, que tenen una funció en concret i després han de passar una avaluació, i l'Agència mateix fa després un balanç de les accions dutes a terme", ha puntualitzat José María Ángel.

A més, durant la seua intervenció, ha comentat que a la fi de mes tindrà lloc la reunió per a preparar la implantació del Pla d'emergència exterior del Serrallo, que s'ha actualitzat recentment.

El secretari autonòmic ha destacat que l'Administració pública "és garantista i fa el seu treball", i que com a servei públic compta amb "una gran quantitat de tècnics i funcionaris que treballen amb molta serietat per a donar la bona resposta que el ciutadà necessita en zones amb activitats com la del polígon del Serrallo".

Ha explicat que quan una empresa vol ampliar les instal·lacions o l'activitat que fa "ha de dir-ho a l'Ajuntament i després a la Generalitat, i comencen així els protocols a revisar-se i valorar-se una altra vegada".

Després d'aquest procés, "encara ha de sotmetre's a una auditoria externa realitzada per un organisme de control autoritzat (OCA) que acredite que el treball està ben fet".

Finalment, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències "vigila que els procediments s'estan duent a terme".

Per a acabar, José María Ángel ha destacat que "no pot haver-hi una fallida en la confiança dels ciutadans des del punt de vista administratiu", i per aquest motiu té importància que estiguen informats en cada moment.

Arxius relacionats