Detall Notícia

El Consell i el Col·legi Oficial de Psicologia col·laboren en activitats de formació i investigació en emergències i seguretat

10/01/2020

- Entre altres aspectes col·laboraran en el disseny i l'elaboració de protocols específics


El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana per a establir vies de col·laboració permanents per a desenvolupar activitats formatives conjuntes en l'àmbit de la seguretat i les emergències.

El conveni regula que les dues entitats aprofiten i en potencien els recursos docents i metodològics per a col·laborar tant en processos de formació com d'investigació.

Les modalitats de col·laboració inclouen l'assessorament i la col·laboració professional en programes i projectes consensuats i activitats formatives pel que fa a aspectes com el disseny i l'elaboració de protocols específics; proves i entrevistes psicotècniques per als cossos de seguretat i emergències, o estudis i investigacions cientificoprofessionals.

Altres aspectes que seran objecte de col·laboració són l'avaluació psicològica, metodologia, eines i aplicació; la prevenció de riscos psicosocials i la salut laboral per a cossos de seguretat, o la formació en l'avaluació i selecció de cossos de seguretat per a professionals de la psicologia, entre d'altres.

L'execució de les diverses modalitats de col·laboració és objecte de convenis específics que incloguen el pla de treball, els participants i el finançament.

Aquest conveni de col·laboració entre el Col·legi Oficial de Psicologia i l'Agència de Seguretat, amb una duració de quatre anys, alternarà anualment la Presidència i Secretaria de la Comissió de Seguiment d'aquest conveni.