Detall Notícia

Gabriela Bravo es compromet amb l'Associació Alanna a treballar perquè es cree una jurisdicció exclusiva per a la violència de gènere

02/12/2019
Gabriela Bravo es compromet amb l"Associació Alanna a treballar perquè es cree una jurisdicció exclusiva per a la violència de gènere

- La consellera de Justícia s'ha reunit amb les representants d'aquest col·lectiu, que es dedica a l'assistència a dones víctimes de maltractament


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb representants de la junta directiva de l'Associació Alanna, dedicada a la inclusió social i l'erradicació de la desigualtat de gènere.

Davant de responsables d'aquesta organització que atén dones maltractades, la consellera s'ha compromés a continuar treballant per a aconseguir la creació d'una jurisdicció específica per als delictes de violència de gènere de la mateixa manera que hi ha per a menors.

En l'actualitat, per als 36 partits judicials en els quals es divideix la Comunitat Valenciana hi ha 16 jutjats de violència contra la dona i, aquells casos que no estan en la seua jurisdicció han de ser assumits per jutjats de primera instància i instrucció.

Les representants d'Alanna han elogiat el treball que es fa en les 26 oficines d'assistència a les víctimes del delicte de la Comunitat Valenciana en les quals s'atén, de mitjana 24 dones al dia.

Per això, han sol·licitat a la consellera que es difonga encara més aquest servei públic de manera que jutges, fiscals i la resta d'operadors jurídics deriven les possibles víctimes a aquest servei en el qual reben atenció especialitzada i personalitzada durant totes les fases del procés.

D'altra banda, les responsables d'Alanna han reivindicat davant de la consellera la necessitat, al seu parer, que hi haja un torn d'ofici especialitzat i exclusiu per a les víctimes del terrorisme masclista de manera que un mateix lletrat no puga representar víctimes i presumptes agressors.

Arxius relacionats