Detall Notícia

Justícia adjudica la redacció del projecte d'obres dels nous jutjats de Llíria

08/11/2019

- L'import de la licitació ascendeix a 471.900 euros
- La nova seu judicial està inclosa en el Pla d'infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 17 milionsLa Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat la redacció del projecte i la direcció d'obres del nou Palau de Justícia de Llíria, per un import de 471.900 euros.

El nou Palau de Justícia s'ubicarà en una parcel·la de 2.050 metres quadrats al carrer Bétera, 77, de Llíria (enfront dels actuals jutjats). Es tracta, segons el projecte, d'un edifici de 6 plantes d'altura (a més de la planta baixa i dos soterranis), funcional i eficient energèticament.

En l'actualitat, la seu judicial té set jutjats, presenta deficiències d'espai, hi ha una planta baixa llogada i l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte es troba al Centre Municipal Multiusos. Amb el nou immoble, es pretén unificar totes les dependències judicials.

El projecte adjudicat inclou la totalitat dels jutjats actuals i preveu la creació de nous òrgans judicials, així com les oficines del Registre Civil, una clínica medicoforense, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes, equips psicosocials, instal·lacions per a la Fiscalia, un jutjat de guàrdia i calabossos.

La construcció del nou Palau de Justícia de Llíria s'inclou en el Pla d'infraestructures de la Comunitat Valenciana i preveu una inversió de 17 milions d'euros fins a l'any 2022.