Detall Notícia

El Consell aprova la concessió directa d'ajudes urgents per a la substitució d'automòbils i motocicletes afectats per la DANA

18/10/2019

- L'import global màxim de les ajudes que s'han de concedir derivades d'aquest decret és d'1,5 milions d'euros
- La Generalitat estudiarà un nou decret que amplie les ajudes als vehicles afectats per la DANAEl Ple del Consell ha aprovat aquest divendres un decret per a la concessió directa d'ajudes urgents dirigides a persones físiques que adquirisquen un nou automòbil o motocicleta, en substitució dels que tenien en propietat declarats 'sinistres totals' com a conseqüència del temporal de pluja i vent produïts per la DANA a la Comunitat Valenciana, entre els dies 11 i 14 de setembre.

De conformitat amb les primeres estimacions del Consorci de Compensació d'Assegurances, el nombre de vehicles afectats per aquest temporal supera els 2.500, per la qual cosa, davant de la magnitud d'aquesta xifra, procedeix a la tramitació de les ajudes amb la màxima urgència, amb la finalitat d'atendre les necessitats de mobilitat dels seus propietaris i propietàries.

El decret, a proposta conjunta entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, concedeix ajudes directes per un import global màxim d'1,5 milions d'euros per a pal·liar els danys produïts en vehicles per aquest temporal als municipis afectats.

Una vegada estiga el decret en marxa i es tinga la informació corresponent al nombre de vehicles afectats per la DANA, la Generalitat estudiarà la possibilitat de fer un nou decret per a incrementar la subvenció.

Aquestes ajudes estaran destinades a compensar l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per arrendament financer o arrendament per rènting (també anomenat 'arrendament operatiu') d'automòbils i motocicletes amb data de matriculació posterior a l'1 de gener de 2014.

En concret, l'ajuda individualitzada és de 1.000 euros per a l'adquisició d'automòbil tant de primera matriculació com usat. Per a l'adquisició de motocicleta de primera matriculació, l'import ascendeix a 200 euros i 100 euros per l'adquisició de motocicleta usada. En el cas d'adquisició d'automòbils elèctrics, híbrids i híbrids endollables, la subvenció s'incrementarà 500 euros. A més, els automòbils susceptibles de ser incentivats hauran de figurar en la base de vehicles de l'IDAE: consultar ací.

Les persones físiques el vehicle de les quals s'ha declarat 'sinistre total' com a conseqüència de la DANA i que reuneixen els requisits per a ser-ne beneficiàries tindran tres mesos per a sol·licitar les ajudes a partir de la seua publicació en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'.

Arxius relacionats