Detall Notícia

La Generalitat abordarà amb tècnics municipals la seguretat en les instal·lacions dels festejos taurins

08/10/2019
La Generalitat abordarà amb tècnics municipals la seguretat en les instal·lacions dels festejos taurins

- Una comissió especial estudiarà com avançar en qüestions d'infraestructures relacionades amb les festivitats de bous al carrer
- València i Castelló acolliran en les pròximes setmanes dues jornades a les quals es convidarà totes les parts implicadesLa Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències ha impulsat la creació d'una comissió especial que analitzarà la situació de totes les infraestructures relacionades amb la celebració de bous al carrer, no només les barreres, sinó també corrals mòbils i altres estructures, i buscarà solucions als problemes de seguretat que puguen derivar-se de la celebració dels festejos de bous al carrer i tota l'organització que aquests comporten.

Aquesta iniciativa s'ha donat a conéixer en el transcurs de la Comissió de Bous de Carrer. Durant aquesta, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha reafirmat "el compromís de l'Administració per continuar treballant per la seguretat en la festa per mitjà de tots els mecanismes possibles".

En aquest objectiu, ha afegit, "és fonamental implicar tant els ajuntaments com els organitzadors dels festejos, policia autonòmica, policia local, penyes taurines, veterinaris i ramaders".

El secretari autonòmic ha avançat que, en les pròximes setmanes, se celebraran a València i Castelló dues jornades a què es convidarà personal tècnic i d'arquitectura municipal encarregat de la revisió de les instal·lacions en localitats que celebren bous al carrer.

Finalment, s'ha informat també de l'evolució de l'actual temporada de festejos taurins. Fins hui, s'han celebrat 7.600 festejos, s'han comunicat 285 ferits, 13 d'aquests greus, i cal lamentar 5 defuncions.

Arxius relacionats