Detall Notícia

La Generalitat demana precaució a la ciutadania davant del risc de pluges intenses en les pròximes hores a la Comunitat Valenciana

11/09/2019
La Generalitat demana precaució a la ciutadania davant del risc de pluges intenses en les pròximes hores a la Comunitat Valenciana

- El president de la Generalitat ha mantingut una reunió per a coordinar les actuacions davant del temporal de pluges amb l'assistència dels titulars de Justícia i Interior, Educació, Sanitat i Política Territorial
- Gabriela Bravo ha anunciat que s'ha convocat per a aquesta vesprada una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada en la qual s'avaluaran les novetats en l'alerta per temporal a la Comunitat


València.
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat precaució a la ciutadania davant del risc de pluges intenses en les pròximes hores i ha aconsellat informar-se adequadament de l'evolució del temporal a través de les fonts oficials.

Així s'ha expressat després de la reunió convocada al Palau de la Generalitat pel president del Consell, Ximo Puig, per a analitzar la situació i coordinar les actuacions davant del temporal de pluges que afecta la Comunitat Valenciana.

A la reunió ha assistit també el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

A més, també han estat en la reunió el personal tècnic del 112, representants de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Angel, entre d'altres.

La consellera ha explicat que a primera hora "la situació de preemergència taronja s'estenia a tota la Comunitat, encara que la part més afectada, per intensitat de pluges, havia sigut el nord de la província de Castelló". A més, a Alacant l'alerta taronja per vents afectava tota la zona de la Marina, on en la nit d'aquest dimarts s'han registrat vents de 50 a 90 quilòmetres hora.

A les 12.30 hores, la previsió establida pel Centre de Coordinació d'Emergències era de preemergència per pluges nivell roig a Alacant i litoral sud de València, i nivell taronja en tota la província de Castelló i interior sud de València.

Bravo ha indicat que, davant de l'actual situació de preemergència, "la població ha d'estar degudament informada, i aquesta informació ha de procedir de fonts oficials, que és el Centre d'Emergències 112", ha assenyalat Bravo.

La consellera ha insistit en el fet que la Generalitat està en permanent comunicació amb tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a coordinar la situació de preemergència, que pot afectar tant hospitals, com centres de dia, carreteres i centres educatius, entre d'altres. A més, tal com ha informat, aquest dimecres s'han suspés les classes en nou municipis, huit de la província de Castelló i un a València, una mesura que ha afectat 22.000 escolars.

Bravo ha insistit en el fet que és important mantindre la coordinació, així com informar la ciutadania "perquè no podem oblidar que, sobretot, la part de les comarques centrals de la Comunitat, les que estan més prop de riu Serpis i del riu Xúquer, són zones amb un risc d'inundació alt. En les pròximes hores podríem trobar-nos que, en determinats punts de la Comunitat, tinguérem 200 litres en una hora".

Reunió CECOPI

En aquesta línia, aquesta vesprada s'ha convocat al Centre d'Emergències de l'Eliana una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) per a mantindre la coordinació amb els cossos de seguretat, representants de la Delegació del Govern i diputacions. "Volem que tota la població estiga preparada davant de qualsevol possible incidència derivada de la situació de preemergència" ha subratllat.

La titular de Justícia ha assenyalat també que "hi ha 140 agents de la Policia Adscrita a la Generalitat distribuïts en tota la Comunitat i, des d'anit, preparats per a actuar en qualsevol incident derivat també d'aquesta situació".

Bravo ha insistit "en el fet que la ciutadania escolte i tinga en consideració les recomanacions que es traslladen des del Centre d'Emergències 112 i les fonts oficials de la Generalitat".

Arxius relacionats