Detall Notícia

Emergències recomana extremar la precaució davant de l'arribada d'un temporal a la Comunitat Valenciana

10/09/2019
Emergències recomana extremar la precaució davant de l"arribada d"un temporal a la Comunitat Valenciana

- S'ha establit la preemergència per pluges nivell taronja a les tres províncies de la Comunitat Valenciana
- Avisos de nivell groc per tempestes, vent i fenomen costanerL'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), un avís de riscs meteorològics pel qual s'estableix preemergència nivell taronja per pluges a la Comunitat Valenciana i per fenomen costaner també al litoral de Castelló. Aquest episodi de pluges fortes, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), arribarà acompanyat de tempestes, vent en tot el litoral i fenòmens costaners de nivell groc també al litoral de València i Alacant.

Aquest avís s'ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d'emergències i recorda que hauran d'activar els protocols interns i plans municipals corresponents, mitjançant els òrgans de coordinació previstos, com ara el Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) des del qual es dirigeix el Pla territorial d'àmbit local coordinant l'actuació dels recursos municipals.

Com recorda el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, "és important que els organismes i els municipis mantinguen l'atenció necessària i el seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, amb la finalitat d'activar amb antelació els protocols d'actuació i d'establir les mesures preventives pertinents en els respectius àmbits. Tal com ha indicat, s'aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d'inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs".

El Centre de Coordinació d'Emergències vol traslladar a la població que aquest episodi es caracteritzarà per la persistència i l'extensió de les precipitacions, que podran arribar en alguns casos a quantitats acumulades importants.

Reforç de la sala d'atenció de telefonades 112

El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que "des que comencen els primers avisos per part de l'Agència Estatal de Meteorologia i, seguint sempre el que marquen els tècnics, es fa un seguiment de l'evolució de l'episodi per a ajustar els mitjans que hagen d'intervindre i atendre la població". Ángel ha fet en aquest sentit una crida a tota la població i ha insistit en la importància d'adoptar mesures de precaució i evitar les situacions de risc.

Consells a la població

-Quan es notifique una preemergència, cal procurar estar informat de l'evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, seguir fonts oficials i no difondre notícies enganyoses que incrementen l'alarma.

-És necessari allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs. No romangueu en els ponts.

-Es recomana informar-se de la situació abans d'iniciar un viatge. Circuleu preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitzeu el vehicle només si és imprescindible.

-No intenteu mai creuar un gual o un lloc inundat.

-Retireu els vehicles de les zones que es puguen inundar.

Per a més informació també es pot consultar la web del 112 CV, www.112cv.gva.es, i el compte de Twitter @GVA112. En cas que es produïsquen incidències importants en qualsevol municipi, es recorda als responsables municipals que han d'informar el Centre de Coordinació d'Emergències pels canals habituals o per mitjà del telèfon d'Emergències 112 Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats