Detall Notícia

Justícia amplia fins al 16 d'agost el termini per a sol·licitar les beques de 500 euros per a la preparació d'oposicions al grup A de la Generalitat

08/08/2019

- El Programa 500 està dirigit a joves titulats de fins a 30 anys amb bons expedients i escassos recursos econòmics amb l'objectiu de facilitar el seu accés a l'ocupació pública de l'Administració valencianaa


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha ampliat en cinc dies hàbils més el termini per a sol·licitar el Programa 500, el pla d'ajudes de 500 euros mensuals perquè joves titulats de fins a 30 anys puguen preparar-se oposicions al grup A de la Generalitat Valenciana.

Així, tots aquells que estiguen interessats en aquest programa de beques tindran de termini fins al pròxim divendres 16 d'agost per a sol·licitar-ho per via exclusivament telemàtica a través d'aquest enllaç: consulteu aquest enllaç.

Tal com consta en la convocatòria d'aquestes beques, amb la finalitat de reduir les càrregues administratives, a les sol·licituds no s'adjuntarà cap documentació en aquesta fase, la qual serà requerida posteriorment i únicament a aquelles persones sol·licitants que la comissió de valoració determine mitjançant la publicació dels llistes provisionals i en funció de la puntuació al·legada.

El Programa 500 és una iniciativa de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a la concessió d'un màxim de 500 beques de 500 euros al mes durant un any per a contribuir en les despeses ocasionades per la preparació de les proves selectives per a l'accés als diferents cossos o escales del grup de classificació professional A de l'Administració de la Generalitat inclosos en les ofertes d'ocupació pública de 2017, 2018 i 2019 per a personal de l'Administració de la Generalitat.

El termini d'obertura de sol·licituds coincideix amb les primeres convocatòries a places del grup A d'aquestes ofertes d'ocupació pública de les més de mil de torn lliure (procediment ordinari i estabilització) que estan previstes fins a final d'enguany i principi de l'any següent.

Poden optar a aquestes beques aquells titulats universitaris de llicenciatura o grau, joves de fins a 30 anys, de nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea i que estiguen empadronats a la Comunitat Valenciana almenys cinc anys dels últims deu. Els aspirants hauran d'acreditar un bon expedient acadèmic i la seua situació econòmica conforme a uns barems que es poden consultar en la convocatòria publicada en el DOGV el passat 25 de juliol i que es pot consultar ací.

També serà condició per a optar al Programa 500 el fet de disposar de la direcció d'un centre especialitzat o una persona preparadora per a orientar el procés de preparació.