Detall Notícia

La Ciutat de la Justícia de València executa un simulacre d'incendi per a avaluar la capacitat d'evacuació del complex

18/12/2018
La Ciutat de la Justícia de València executa un simulacre d"incendi per a avaluar la capacitat d"evacuació del complex

Un total de 580 persones han participat en l'organització del simulacre d'incendi amb classificació d'emergència general que s'ha dut a terme a la Ciutat de la Justícia de València.

En l'exercici s'ha evacuat el col·lectiu compost per la plantilla que treballa al complex judicial, a més dels usuaris dels jutjats i les treballadores i treballadors d'empreses externes que es trobaven a l'edifici en el moment de la simulació.

En el simulacre han participat 150 persones empleades a la Ciutat de la Justícia, enquadrades en els diversos equips d'evacuació i d'emergència segons indiquen els plans d'autoprotecció. Al complex judicial també ha acudit una dotació de la Guàrdia Civil (encarregada de la custòdia de les instal·lacions), 15 agents de la Policia Local, Bombers, una unitat de Suport Vital Bàsic junt amb observadors de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) i 17 persones adscrites a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, entre personal tècnic i membres de la Policia de la Generalitat.

L'exercici ha durat al voltant de 60 minuts, l'alarma simulada s'ha activat a les 8.00 hores i s'ha considerat desactivada, pels responsables del lloc de comandament avançat (PMA), a les 9.00 hores.

La simulació s'ha iniciat amb la fase de detecció d'un foc suposat que provoca l'activació d'una prealarma que ubica el risc al nucli A2 de la 4a planta de l'edifici A.

Després de comprovar de manera ocular que l'amenaça és real, i després d'un suposat intent de control fallit de l'emergència per part del personal de l'empresa de manteniment habilitat per a la tasca, es comunica al cap d'Intervenció que s'ha d'activar el protocol d'emergència general que implica, segons el pla d'autoprotecció, que els equips i mitjans de protecció propis del complex judicial són insuficients per a atendre la incidència.

Posteriorment, el cap d'Intervenció comunica, telefònicament, al cap d'Emergències que la magnitud del foc és tal que és necessària la intervenció de mitjans externs de protecció (Bombers, Policia Local i Servei d'Assistència Mèdica). El cap d'Emergències comunica al capità de la Guàrdia Civil que fa falta l'evacuació de l'edifici perquè la Benemèrita (junt amb la seguretat privada) inicie el procediment. Tal com preveia el pla, entre l'activació de la prealarma i aquest pas del procés han transcorren 13 minuts.

A partir de les 8.16 hores s'ha realitzat l'evacuació després de l'emissió del missatge de desallotjament a través del sistema intern de megafonia del complex judicial. Els usuaris i treballadors s'han dirigit al punt de trobada per a efectuar el recompte mitjançant els llistats elaborats per a executar el pla d'autoprotecció. L'evacuació de tot l'edifici s'ha executat, segons el pla previst, en sis minuts i el recompte s'ha considerat com a finalitzat sobre les 8.25 hores.

Posteriorment s'ha finalitzat la intervenció dels bombers (8.30 hores), la inspecció de les instal·lacions (8.31 hores) i l'ordre del cap d'Emergències perquè el personal torne als seus llocs de treball (8.35 hores). El simulacre ha finalitzat amb la comunicació oficial del cap d'Emergències al 112 per a informar que l'exercici ha acabat i que es torna a la normalitat (8.45 hores).

En les pròximes dates, responsables de seguretat del complex es reuniran per a avaluar els resultats de l'exercici.

Arxius relacionats