Detall Notícia

Bravo sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació de dos jutjats més per al partit judicial de Sagunt

14/09/2018

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, sol·licitarà al Ministeri de Justícia la creació de dos jutjats més per a Sagunt.

La consellera ha adquirit aquest compromís després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb els jutges de la capital del Camp de Morvedre, que encapçala la degana, Concepción Ruth Monzó.

El partit judicial de Sagunt, que té cinc jutjats mixts (civils i penals) comprén una població fixa de 70.000 persones que arriba a les 200.000 a l'estiu. No obstant això, set jutges atenen aquests cinc jutjats, ja que l'enorme càrrega de treball que suporta el partit judicial va obligar a posar-hi altres dos jutges més de reforç.

Segons la consellera, "la situació es fa insostenible, atés que el partit judicial de Sagunt té una càrrega de treball del 190 per cent superior a la que marquen els criteris del Consell General del Poder Judicial".

Segons han explicat els jutges a la titular de Justícia del Consell, la situació en els jutjats de Sagunt pot empitjorar, ja que l'activitat econòmica creix notablement i, amb aquesta, la litigiositat. A això cal sumar els advertiments dels cossos i les forces de seguretat de l'Estat sobre que Sagunt, per la condició que té de ciutat portuària d'importància, pot ser un objectiu prioritari per a les xarxes de tràfic de drogues, amb la qual cosa la càrrega de treball dels jutjats pot augmentar considerablement en poc de temps.

Els jutges de Sagunt també han demanat a la consellera que els done suport en la seua petició que les places de la planta judicial del partit siguen de magistrats. Tant per a l'ampliació del nombre de jutjats com de la condició dels seus titulars es tenen els informes favorables de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i del Consell General del Poder Judicial.

Junt amb la petició d'ampliar el nombre d'òrgans jurisdiccionals, la consellera també s'ha compromés a sol·licitar la creació d'una fiscalia d'àrea per a la zona nord de la província de València i que se situaria a Sagunt. Actualment, només hi ha fiscalies d'àrea a Alzira i a Gandia, per la qual cosa, segons Gabriela Bravo, "ha arribat l'hora de sol·licitar una fiscalia d'àrea per a Sagunt que cobrisca tot el nord de la província de València".

A més de sol·licitar l'ampliació d'òrgans jurisdiccionals al Ministeri de Justícia, Gabriela Bravo també s'ha compromés a ampliar el nombre de funcionaris autonòmics que, ara mateix, atenen el Registre Civil de Sagunt.

Segons la consellera, "el partit judicial de Sagunt no disposa de la planta judicial que necessita segons la població i l'activitat econòmica que té". Aquestes manques "poden dissuadir les empreses per a instal·lar-se ací i desaprofitar, així, unes bones oportunitats per al creixement econòmic".

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha recordat que "estan en marxa inversions importants, tant en l'àmbit industrial com en el del sector serveis, especialment amb la creació de nous centres comercials i un sistema judicial eficaç i eficient que és un motor dinamitzador de la nostra economia".