Detall Notícia

Bravo inaugura els cursos de formació i atenció a les víctimes de violència de gènere per a personal de l'Administració de Justícia

13/09/2018

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha participat aquest dijous en la inauguració del curs de formació sobre atenció a víctimes de violència de gènere dirigit al personal de les oficines d'atenció a les víctimes de violència de gènere i personal de l'Administració de Justícia, que ha organitzat la Universitat de València.

Aquest curs té per objecte la formació en matèries relacionades amb la violència contra les dones i pretén aprofundir, des de diferents perspectives, en l'Estatut de la víctima amb la finalitat que el personal al qual està dirigit obtinga competències i habilitats que milloren el tractament i la protecció a les dones víctimes de violència de gènere. També s'abordaran els drets de les víctimes com a subjectes passius del delicte i la comprensió de la situació psicològica, el risc i l'empatia d'aquestes.

La consellera Gabriela Bravo ha assegurat que la Conselleria de Justícia "vol potenciar la formació de tot el personal que treballa en l'àmbit de l'Administració de Justícia, i dotar-los d'eines que els permeten detectar i tractar amb coneixement i sensibilitat especial els casos en què es veuen implicades víctimes de violència de gènere". Entenem, ha assenyalat Bravo, que per a millorar l'assistència i el suport a les víctimes "és essencial que tinguem professionals millor preparats, més especialitzats, que siguen conscients de la complexitat d'aquesta problemàtica que mata desenes de dones cada any".

Bravo ha explicat que "tindre l'excel·lència de les universitats i fer jornades multidisciplinàries dirigides al personal de l'Administració de Justícia, a jutges, fiscals, ens obri un horitzó per a corregir les disfuncions i potenciar la sensibilitat i l'empatia tan necessària a l'hora d'interpretar i aplicar les lleis".

La consellera ha recordat que a aquest curs seguiran d'altres dirigits a jutges i a fiscals en col·laboració amb el CGPJ, "perquè la formació i l'especialització ha d'arribar a tots els àmbits. Només amb una resposta integral i multidisciplinària arribarem a eliminar la ferida sagnant que suposa la violència de gènere".

Gabriela Bravo ha destacat el gran acolliment que ha tingut el curs, amb més de 400 inscrits, "la qual cosa demostra l'interés i la necessitat real de donar més formació en aquesta matèria tan delicada". El curs de formació bàsica d'atenció a víctimes de violència de gènere que homologa l'IVAP i s'impartirà de manera presencial i en línia durant els mesos de setembre i octubre.

La conferència inaugural ha sigut a càrrec de la professora honorària de Dret Constitucional, Julia Sevilla, que ha dissertat sobre les propostes de futur en la lluita contra la violència de gènere. En les diferents sessions es tractaran qüestions relacionades amb els menors com a víctimes col·laterals, l'atenció psicològica a les víctimes, les bones pràctiques en l'assistència lletrada a les víctimes o el tractament a dispensar a les víctimes que compareixen davant dels òrgans jurisdiccionals. Més informació: http://formacion.adeituv.es/formacion-violencia-genero/.

Aquest curs s'inclou en les iniciatives que impulsa el conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la Universitat de València per al desenvolupament d'estudis d'investigació, en matèria de violència de gènere, des de la perspectiva jurídica, amb la finalitat de garantir l'assistència a les víctimes més efectiva.

Així, per a l'exercici de 2018, la Generalitat destinarà 150.000 € a les tres universitats de la Comunitat: la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant per a impulsar treballs i estudis en matèria d'assistència legal a les víctimes del delicte.