Detall Notícia

Justícia concedeix 75.000 euros per a projectes de recuperació de la memòria històrica desenvolupats per associacions sense ànim de lucre en 2018

06/08/2018

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha publicat una resolució, de 31 de juliol de 2018, per la qual es concedeixen subvencions per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica, per a aconseguir la convivència democràtica, desenvolupades per entitats i per associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, segons arreplega el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'.

L'import de les ajudes ascendeix a 75.250 euros i el termini màxim per a la presentació de la justificació de la subvenció es farà de manera telemàtica i finalitzarà el 14 de novembre de 2018.

Associacions i entitats sense ànim de lucre beneficiàries

Un total de 18 projectes d'associacions i d'entitats sense ànim de lucre es beneficiaran de les ajudes concedides per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques:

- Cultural Institut Obrer. Projecte: "40 dones protagonistes de la València republicana". Subvenció: 5.000 euros.

- Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat. Projecte: "Encontres en l'exili". Subvenció: 5.000 euros.

- Associació Memòria Històrica El Molí Quart dels Valls. Projecte: "Documental 'Refugis i refugiats'". Subvenció: 4.270 euros.

- Grup per a la Recuperació de la Memòria del Segle XX Benassal. Projecte: "80 aniversari de l'experiment Stuka a l'Alt Maestrat. Albocàsser, Ares, Benasal, Vilar de Cans". Subvenció: 3.910 euros.

- Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. Projecte: "Arxiu oral del centre de documentació del Grup per a la recerca de la MH Castelló". Subvenció: 4.434 euros.

- Guadassuar per la República. Projecte: "Programa d'activitats 2018 Guadassuar per la República". Subvenció: 414 euros.

- Associació Amics de la Fundació Juan Negrín. Projecte: "El amargo final de la República. 80 aniversario de la batalla del Ebro". Subvenció: 5.000 euros.

- Fundació Pascual Tomás. Projecte: "Recuperació de la MH: Commemoración de Pascual Tomás Taengua, secretario general de la UGT en el exilio entre 1944 i 1968". Subvenció: 5.000 euros.

- Associació Científica Arqueoantro. Projecte: "Jornadas de puertas abiertas i realización de documental de las campañas de recuperación de soldados desaparecidos en el frente de Levante". Subvenció: 5.000 euros.

- Coordinadora d'Associacions per la MH de la Província d'Alacant. Projecte: "XI Jornadas de la MH en torno al campo de concentración de Albareta (San Isidro. Alacant)". Subvenció: 5.000 euros.

- Associació Ciutadania i Comunicació. Projecte: "Festival de cinema ciutadà Compromés 2018". Subvenció: 5.000 euros.

- Agrupació d'Estudis Locals El Castell d'Alcàsser. Projecte: "Programa activitats agrupació 2018". Subvenció: 3.421 euros.

- Ateneu Sociocultural Viento del Pueblo. Projecte: "Activitats Ateneu MH 2018". Subvenció: 5.000 euros.
Associació d'Estudis Miguel Hernández d'Alacant. Projecte: "Actuaciones de la Comisión Cívica de Alicante para la recuperación de la MH 2018". Subvenció: 5.000 euros.

- Associació de Veïns Les Suterranyes. Projecte: "Diada commemorativa". Subvenció: 5.000 euros.

- Associació Cultural El Toro. Projecte: "La línea Matallana cumple 80 años. Importancia de la línea XYZ en la sierra de El Toro". Subvenció: 800 euros.

- Centre de Desenvolupament Rural Palància-Millars. Projecte: "El maquis". Subvenció. 3.200 euros.

- Associació per la MH de Pego. Projecte: "Conmemoració dels pegolins víctimes dels camps de concentració". Subvenció: 4.800 euros.