Detall Notícia

La Generalitat col·labora amb les universitats valencianes en matèria de violència de gènere des de la perspectiva jurídica

22/06/2018

El Ple del Consell autoritza el conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i les universitats valencianes per al desenvolupament d'estudis d'investigació en matèria de violència de gènere des de la perspectiva jurídica, amb l'objectiu de garantir l'assistència a les víctimes.

En 2018, el conveni finançarà amb 150.000 euros la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant per a impulsar treballs i estudis en matèria d'assistència legal a les víctimes del delicte, amb un import un màxim de fins a 50.000 euros a cada entitat.

Aquest conveni contribuirà a millorar la coordinació entre organismes públics i operadors jurídics (jutges, fiscals, advocats i forces i cossos de seguretat de l'Estat) per a l'assistència i protecció a les víctimes del delicte i, en particular, les víctimes de violència de gènere.

Les universitats aporten la seua faceta investigadora en matèria de violència de gènere, especialment per a desenvolupar les tasques que l'Administració de la Generalitat ha de dur a terme. El conveni preveu activitats d'investigació, formació i assessorament tant per a estudiants com per a professionals de l'advocacia i la judicatura, la fiscalia i cossos de seguretat de l'Estat.

Entre els temes d'estudi que s'impulsaran destaca l'aplicació de l'Ordre europea de protecció a la víctima, la recopilació de bones pràctiques d'assistència jurídica en altres administracions i països europeus i la millora d'assistència i coordinació entre les diferents administracions.