Detall Notícia

Els jutjats d'Orihuela comptaran amb el nou gabinet d'atenció psicosocial la setmana que ve

24/01/2018
Els jutjats d"Orihuela comptaran amb el nou gabinet d"atenció psicosocial la setmana que ve

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat que els jutjats d'Orihuela tindran a la seua disposició el nou gabinet d'atenció psicosocial a partir de la setmana que ve.

Aquest servei comptarà amb un treballador social i un psicòleg que ajudaran a reduir els terminis d'entrega dels informes pericials de caràcter psicosocial de suport als jutjats de família. Aquesta iniciativa, a més, es du a terme per a agilitzar els processos judicials de caràcter contenciós en curs, en especial en els assumptes de família que impliquen menors d'edat i en els casos de violència de gènere.

Es tracta d'una demanda dels jutges de primera instància que ha sigut satisfeta perquè, segons ha explicat Gabriela Bravo, amb aquesta mesura "acostem i integrem nous serveis perquè aquesta assistència tècnica especialitzada puga contribuir també a la millor eficàcia de l'Administració de justícia".

En aquest sentit, la consellera ha afegit que hi haurà un equip a Orihuela i un altre als jutjats de Torrevieja per a atendre les necessitats de tota la comarca del Baix Segura.

Aquest reforç en l'Administració de justícia d'Orihuela, a més, es veurà incrementat el pròxim 1 de febrer quan obrirà les seues portes la nova Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte. Aquestes instal·lacions ampliades comptaran amb un lletrat, un treballador social i un psicòleg per a oferir als habitants del partit judicial d'Orihuela que ho precisen l'atenció integral abans, durant i després del procés judicial, si han patit la comissió d'un fet delictiu.

La consellera ha assegurat que totes les víctimes "comptaran amb un equip multidisciplinari per a atendre els seus drets, perquè el que estava en joc eren els drets de les víctimes i crec que en aquest assumpte s'havia d'actuar amb molt de rigor".

D'altra banda, Gabriela Bravo s'ha reunit amb l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, per a fer el seguiment del conveni que la Conselleria de Justícia va signar amb l'Ajuntament oriolà per a dur a terme una solució per a les necessitats dels jutjats de la ciutat.

L'edifici dels jutjats s'ha quedat xicotet i ja hi ha un òrgan judicial fora de la seu principal. Per aquest motiu, la Conselleria de Justícia i l'Ajuntament d'Orihuela crearan un equip de treball tècnic conjunt format per tècnics de les dues institucions "per a valorar les noves necessitats i adoptar una solució per a la millora del servei públic i que els funcionaris puguen treballar en condicions de dignitat i salubritat".

La consellera també ha agraït a l'alcalde "la seua implicació per a solucionar un altre problema enquistat, com era el pagament de l'arrendament de l'edifici dels jutjats" (propietat de l'Ajuntament), per al qual ja hi ha una ordre de pagament per part de la Generalitat que es farà efectiva en un període breu de temps. Per això, Gabriela Bravo ha assegurat que la solució definitiva a les instal·lacions judicials d'Orihuela "es farà de la mateixa manera que s'ha solucionat aquest vell problema, és a dir, col·laborant amb l'Ajuntament".

Arxius relacionats