Detall Notícia

Bravo anuncia que el Consell aprovarà al febrer la nova Llei de mediació de la Comunitat Valenciana

19/01/2018

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat que el Consell aprovarà al febrer el projecte de la Llei de mediació de la Comunitat Valenciana.

El text permetrà que els valencians disposen d'una normativa que instaurarà un marc general per als procediments de mediació com a alternativa als tribunals per a la resolució de conflictes. Gabriela Bravo ha fet aquest anunci en la inauguració del Dia Europeu de la Mediació, que ha presidit a la Ciutat de la Justícia de València.

El text arreplega els diferents punts de vista de qualsevol tipus de col·lectius cívics, acadèmics i professionals sobre la mediació com a alternativa complementària i voluntària als processos jurisdiccionals ordinaris. Tal com ha recordat la consellera, la mediació és "un mecanisme que reforça la idea de l'accés a la justícia integral com un dret dels ciutadans".

La nova Llei de mediació ajudarà a dur a terme una considerable reducció de costos, tant per als particulars com per al sector públic i, a més, servirà per a contribuir a la descàrrega de treball dels tribunals de justícia.

Bravo ha destacat que "la norma s'ha dissenyat per a brindar una regulació integral que supere l'actual legislació, que limita la mediació a assumptes civils i mercantils, quan es pot estendre a altres matèries".

A més, la Llei serà "garantia de qualitat, gràcies a la creació d'un centre de mediació autonòmic, així com un registre de persones i entitats mediadores que garantirà a la ciutadania l'accés a professionals i entitats de mediació de confiança provada".

La nova llei també incorporarà l'extensió del servei i assistència gratuïta per als que, sent beneficiaris d'aquest dret, opten per acudir a la mediació per a resoldre les seues controvèrsies.

"Totes aquestes novetats plasmen el compromís actiu de la Generalitat per a instaurar els mitjans adequats perquè existisca una Administració de justícia pròxima a la ciutadania, eficaç i àgil", ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxius relacionats