Logo Generalitat


Un total de 22.324 persones es presenten a una de les 1.000 places d'auxiliar de platges

  • Labora en farà la selecció mentre que Funció Pública i l'Agència de Seguretat s'encarregaran de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament

(12/06/2020) - Labora en farà la selecció mentre que Funció Pública i l'Agència de Seguretat s'encarregaran de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament
- Gabriela Bravo assegura que aquests informadors "ens ajudaran a tots i totes a gaudir de les nostres platges respectant les mesures de distanciament"Un total de 22.324 persones han presentat una sol·licitud per a optar a una de les 1.000 places que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha oferit per a contractar auxiliars dels plans de contingència de les platges per a fer front a la COVID-19.

Aquesta iniciativa de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública va ser presentada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, dimecres passat i consisteix en la contractació de 1.000 joves d'entre 18 i 30 anys que s'encarregaran d'oferir informació sobre normes de protecció per a garantir l'accés al litoral de la Comunitat Valenciana amb total seguretat.

Serà Labora l'organisme encarregat de fer-ne la selecció segons criteris de permanència com a sol·licitant d'ocupació i, en cas d'empat, edat entre els o les aspirants. Després, seran la Direcció General de Funció Pública i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències les encarregades de la tramitació dels contractes i la formació de les persones triades, respectivament.

Tal com ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, "la massiva resposta que ha tingut l'oferta demostra que aquesta iniciativa era necessària i oportuna", perquè "les platges de la Comunitat Valenciana seran així uns espais més segurs per a l'oci i l'esport davant de l'amenaça de la COVID-19, que no ha acabat i segueix sense tindre tractament ni vacuna, amb la qual cosa el distanciament encara és la mesura més eficaç, i també perquè aquests joves ens ajudaran a tots a assumir aquesta nova realitat a la qual, com és lògic, ens costa un poc acostumar-nos perquè hem de modificar molts dels nostres comportaments".

A més, gràcies a aquesta iniciativa "es propiciarà que aquest miler de joves, i en especial els que més temps porten sense treball, col·laboren en la recuperació econòmica en un període de gran activitat en una comunitat turística com la Comunitat Valenciana", ha dit la consellera.

De les 22.324 sol·licituds, 10.759 corresponen a la província de València, on s'ofereixen 348 places. Per als 418 llocs oferits per a les platges d'Alacant hi ha 7.935 aspirants, mentre que Castelló disposa de 3.630 candidats per a 234 places. A més del miler de persones que se seleccionarà per a la seua incorporació el pròxim 24 de juny, es crearà una borsa de reserva de 250 per a suplir possibles renúncies o baixes.

La duració del contracte serà fins al pròxim 7 de setembre, i aquests auxiliars hauran de treballar en una jornada de 38 hores i 45 minuts setmanals, incloent-hi caps de setmana i alternant dos dies de treball i dos de descans en horari de deu del matí a huit de la vesprada. El salari serà el corresponent a un grup C2 de funcionari interí de la Generalitat amb la seua part proporcional de vacances i pagues extres, és a dir, uns 1.385 euros bruts al mes.

"És important ressaltar que no són socorristes, ni acomodadors, ni personal sanitari, ni policies, si no informadors que ens ajudaran a tots i totes a gaudir de les platges respectant les mesures de distanciament, el control dels aforaments i l'ús correcte de les entrades i eixides tant a l'arena com a l'aigua", ha conclòs la consellera.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat