Logo Generalitat


L'aplicació Generalitat Respon aconsegueix les 17.000 descàrregues en els primers quinze dies de funcionament

  • L'aplicació gratuïta creada per a resoldre els dubtes més freqüents, no sanitaris, sobre la COVID-19, es descarrega diàriament en més de 1.200 dispositius
  • Es tracta d'una aplicació intuïtiva i fàcil d'utilitzar, com ho demostra el fet que una de cada tres descàrregues es fa en ciutats espanyoles fora de la Comunitat

(20/04/2020) - L'aplicació gratuïta creada per a resoldre els dubtes més freqüents, no sanitaris, sobre la COVID-19, es descarrega diàriament en més de 1.200 dispositius
- Es tracta d'una aplicació intuïtiva i fàcil d'utilitzar, com ho demostra el fet que una de cada tres descàrregues es fa en ciutats espanyoles fora de la Comunitat


Més de 17.000 persones s'han descarregat l'aplicació Generalitat Respon (GVA Respon), creada per la Conselleria de Justícia per a resoldre els dubtes més freqüents, no sanitaris, sobre la COVID-19 des que es va posar en marxa el passat 4 d'abril, fa ara dues setmanes. L'aplicació satisfà una demanda social d'informació veraç i actualitzada, com demostra el fet que la ciutadania no només ha instal·lat l'aplicació en els seus dispositius mòbils, sinó que, a més, la consulta sovint.

Així, s'han realitzat 26.017 sessions i els usuaris i usuàries la utilitzen una mitjana de dues vegades al dia amb la finalitat de consultar les més de 200 qüestions sobre la normativa vigent, després de decretar-se l'estat d'alarma el 14 de març, i per a saber com afecten en el seu dia a dia la ciutadania, en tots els àmbits, les noves normes que s'aproven i, especialment, la seua adaptació específica a la Comunitat Valenciana. Diàriament, més de 1.200 dispositius s'han descarregat l'aplicació.

GVA Respon, que recull una guia virtual amb les qüestions principals, no sanitàries, sobre la crisi de la COVID-19, és una eina que permet a la ciutadania estar informada de manera eficaç, ràpida i veraç sobre les mesures legals adoptades durant aquesta crisi, a través d'una font oficial com la Generalitat Valenciana. D'aquesta manera, es contraresten faules i falsos rumors, ja que el contingut és actualitzat diàriament per part del Cos d'Inspecció i personal de la Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l'Administració Pública de la Conselleria de Justícia.

Descàrregues en tot el país

El 70 % de descàrregues s'han registrat per dispositius situats a la Comunitat Valenciana i més d'un terç s'han produït en mòbils situats a la ciutat de València. També es detecta un nombre elevat de descàrregues en dispositius situats en grans ciutats de la Comunitat com Alcoi, Torrent o la Vall d'Uixó.

A més dels municipis valencians, destaca l'elevada xifra de descàrregues, un 30 %, en dispositius situats en 77 ciutats espanyoles repartides per pràcticament totes les comunitats autònomes. Persones usuàries de Barcelona, Madrid, Sevilla, Gijón, Ciudad Real, Saragossa, Vigo, Palència, Vitòria o Las Palmas han consultat l'aplicació valenciana.

De fet, l'aplicació es manté, per segona setmana consecutiva, com la millor valorada, amb un 4,4 sobre 5, respecte a les 10 aplicacions creades sobre COVID-19, i supera la de Nacions Unides (4,2) o la Corona Test Navarra (4,2). Aquest fet confirma la utilitat pràctica de la guia virtual GVA Respon, així com la facilitat de la seua navegació i el disseny que té.
El procediment de descàrrega és senzill i l'aplicació és gratuïta. Com en la resta d'apps, es troba disponible a través de les dues plataformes de compres dels sistemes operatius mòbils com ara Android o IOS (companyia Apple).
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gva.responde
Apple: https://apple.co/2whgrlq

Novetats

En l'apartat de 'Novetats' l'aplicació ha incorporat l'explicació de la tramitació de totes les subvencions anunciades, tant pel Govern central com les aprovades pel Consell, per a ajudar la ciutadania a l'hora de gestionar els tràmits.

En l'apartat de 'Ciutadania' s'han creat nous apartats de consells i recomanacions en matèria de benestar. Així, s'han reestructurat els apartats d'infància i adolescència i s'hi ha incorporat un apartat específic per als temes de custòdia compartida i un altre sobre necessitat de protecció.

També en 'Ciutadania' s'ha creat un apartat sobre subvencions i un altre sobre informació tributària. A causa de l'interés que crea, tota la informació sobre autònoms es pot consultar tant en l'apartat 'Empresa', en què, a més, s'ha creat un nou subapartat sobre contractació pública, com en el de 'Personal i treball'.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat