Logo Generalitat


Justícia formarà en matèria de violència de gènere 1.500 policies locals enguany

  • El municipi de Quart de Poblet és el primer a unir-se a aquest pla formatiu orientat a millorar l'atenció a la víctima per part d'agents
  • El pròxim mes de març entrarà en funcionament l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte a Quart de Poblet

(12/02/2020) - El municipi de Quart de Poblet és el primer a unir-se a aquest pla formatiu orientat a millorar l'atenció a la víctima per part d'agents
- El pròxim mes de març entrarà en funcionament l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte a Quart de PobletLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, i amb comandaments de la Policia Local dels municipis de Quart, Mislata i Manises, per a abordar la formació en matèria de violència de gènere enfocada a aquest col·lectiu professional.

En aquest sentit, la titular de Justícia ha anunciat que "des de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) es durà a terme un ampli programa de formació especialitzada en violència de gènere per a policies locals. Enguany 2020 es formaran més de 1.500 agents de la Policia Local. Això és quasi el 20% de la plantilla d'agents de Policia Local de tota la Comunitat".

El pla formatiu estarà orientat a les primeres intervencions policials, amb una atenció especial a la víctima per part dels agents. També perquè els policies de patrulla puguen millorar la qualitat dels atestats.

La consellera ha subratllat que "la finalitat d'aquests cursos és que els agents puguen orientar millor les dones sobre tots els recursos públics a què poden acudir, com ara la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, l'Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere i, en general, a tots els serveis que estan a la seua disposició per a ajudar-les a eixir de l'infern en què es troben".

A més, Bravo ha anunciat que "el pròxim mes de març entrarà en funcionament l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte al municipi de Quart de Poblet. Serà la número 27, i continuarem treballant per a cobrir totalment els 36 partits judicials de la Comunitat Valenciana".

L'oficina de Quart estarà dotada de psicòleg o psicòloga, lletrat o lletrada i treballador o treballadora social. Fins ara, els casos dels jutjats de Quart es derivaven a l'oficina ubicada als jutjats de Torrent, en la qual el 83 per cent eren expedients relacionats amb la violència de gènere.

Ampliació i millora dels jutjats de Quart

La titular de Justícia ha destacat que "les necessitats del partit judicial de Quart de Poblet quedaran cobertes amb un quart jutjat. Per això, sol·licitarem al Ministeri de Justícia la creació del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 amb el compromís de la Generalitat perquè aquest nou òrgan judicial compte amb totes les dotacions necessàries en menys d'un any des de la creació".


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat