Logo Generalitat


La Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant es coordinaran per a accelerar el projecte de la nova Ciutat de la Justícia

  • Gabriela Bravo destaca que l'objectiu és que el projecte es puga licitar a la fi d'enguany amb una inversió de 52 milions d'euros i que les obres s'inicien l'últim trimestre de 2021

(10/01/2020) - Gabriela Bravo destaca que l'objectiu és que el projecte es puga licitar a la fi d'enguany amb una inversió de 52 milions d'euros i que les obres s'inicien l'últim trimestre de 2021


La Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant es coordinaran per a accelerar els terminis per a la construcció de la nova Ciutat de la Justícia de la capital alacantina de manera que, aquest 2020, estiga acabada la redacció del projecte i se'n puga licitar l'execució.

Així s'ha decidit en la reunió que la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, han mantingut aquest divendres en el marc d'una sèrie de reunions entre les dues administracions per a portar avant aquest projecte.

La nova Ciutat de la Justícia d'Alacant disposarà d'un edifici de nova construcció en un solar cedit per l'Ajuntament, que suposarà una inversió de prop de 52 milions d'euros.

Tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo, el nou edifici "té unes dimensions importants i dinamitzarà decisivament el barri en què s'ubicarà".

No obstant això, el projecte requereix que l'Ajuntament d'Alacant duga a terme una modificació puntual del Pla de reforma interior (PRI) de la Ciutat de la Justícia que afecta únicament la parcel·la destinada a la seu judicial, així com el canvi del Pla general d'ordenació urbana tal com estableix la legislació urbanística.

L'immoble albergarà el Registre Civil, el jutjat de guàrdia, l'Institut de Medicina Legal (IML), tretze jutjats de 1a Instància, nou d'Instrucció, nou de Penal, tres de Menors, dos de Violència sobre la Dona, la Fiscalia, els gabinets psicosocials, l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte, sales de vistes, espais d'usos complementaris, els col·legis d'Advocats i Procuradors, calabossos, arxiu, aparcament i les dependències per als serveis de seguretat i Guàrdia Civil.

Segons ha explicat la consellera, la Ciutat de la Justícia d'Alacant "és una prioritat per al Consell", que compta "amb tota la col·laboració de l'Ajuntament per a agilitzar els tràmits", perquè la ciutadania alacantina dispose de "les instal·lacions judicials que es mereixen".

Per això, "les institucions han d'anar de la mà com ho estan fent i, si tot va bé, que l'últim trimestre de 2021 es procedisca a l'inici de les obres".

La Ciutat de la Justícia d'Alacant és un projecte integral que inclou, a més de la construcció del nou edifici, la rehabilitació integral de la seu històrica de Benalúa (en un projecte de més de 24 milions d'euros) i la modernització de les instal·lacions del carrer Pardo Gimeno, en les quals s'ubicaran dos jutjats Mercantil, quatre jutjats del Contenciós Administratiu, set jutjats del Social, un jutjat de Vigilància Penitenciària, sales de vistes i el Col·legi de Graduats Socials.

A més, quedarà l'espai per a cinc jutjats com a reserva per a la creació de nous òrgans judicials.

"Tots els òrgans judicials quedaran concentrats en aquests tres edificis, per la qual cosa, més que una ciutat de la Justícia, Alacant comptarà amb un barri de la Justícia", ha conclòs Bravo.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat