Logo Generalitat


El Consell col·labora amb l'Associació Cultural Falla els Vents de Sagunt en l'organització de cursos per a l'ús d'articles pirotècnics

  • La formació està dirigida a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos d'una utilització inadequada dels productes pirotècnics
  • Fins ara, un total de 35.127 persones han obtingut la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts experts

(10/01/2020) - La formació està dirigida a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos d'una utilització inadequada dels productes pirotècnics
- Fins ara, un total de 35.127 persones han obtingut la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts expertsEl Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i l'Associació Cultural Falla els Vents, del municipi de Sagunt, per a l'organització de cursos de formació de consumidors reconeguts com a experts (CRE) per a l'ús d'articles pirotècnics.

Aquests cursos els imparteix l'Associació Cultural Falla els Vents i són reconeguts i coordinats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. La finalitat és acreditar com a experts tant els membres del mateix grup com els integrants d'altres associacions, penyes, colles, comissions festeres, agrupacions locals, etc., amb seu a la Comunitat Valenciana.

La formació està dirigida i orientada a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos que es poden derivar d'una utilització inadequada dels productes pirotècnics i a la prevenció, articulació i divulgació dels protocols d'actuació en cas d'accident durant la celebració de les festivitats religioses, culturals i tradicionals.

Fins ara s'han subscrit 41 convenis de col·laboració, s'han impartit 820 cursos de formació i un total de 35.127 persones han obtingut la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts experts (CRE).

A més, es posen a disposició dels ciutadans els instruments, els mecanismes i les eines necessaris per a complir les exigències indicades, i es col·labora en la implantació i la consecució d'accions tendents a l'especialització, per part dels ciutadans, en el maneig d'elements i articles pirotècnics que s'utilitzaran en les festes associades a l'ús d'artificis pirotècnics i la conservació del nostre patrimoni cultural i senyes d'identitat valencianes.

Per a articular aquests cursos, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública disposa d'una plataforma informàtica accessible a través de l'adreça següent: consultar ací.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat