Logo Generalitat


El Consell encarrega a Tragsa la redacció del projecte i l'execució de les obres d'adequació de la seu del Tribunal Superior de Justícia

  • La rehabilitació integral de la Reial Casa de la Duana, seu del Tribunal Superior de Justícia, es prolongarà fins a 2021 i suposarà una inversió de quasi 25 milions d'euros

(30/11/2018) El Ple del Consell ha autoritzat la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques a encarregar a l'empresa pública Tragsa la redacció del projecte i l'execució de les obres d'adequació funcional de la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que suposaran una inversió de 24.956.366 euros. L'execució de les obres es prolongarà fins a 2021.

L'adjudicació a Tragsa obeeix a la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, que exigeix l'autorització del Consell per a poder fer encàrrecs als ens que es consideren mitjans propis de la Generalitat, com és el cas de Tragsa, quan el valor de l'encàrrec supere els 12 milions d'euros.

Tragsa és un grup d'empreses públiques integrat en la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) que exerceix tot tipus d'actuacions i prestació de serveis en diverses comunitats autònomes per a la millora dels recursos públics: realització d'obres i tasques de suport tècnic; manteniment, desenvolupament i innovació de sistemes informàtics, i realització de tasques per a les quals aquesta siga requerida per via d'emergència.

Seu provisional

L'edifici de la Reial Casa de la Duana, seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, es va construir al llarg del segle XVIII.

Diverses vegades s'han dut a terme intervencions parcials de qualsevol tipus fins a la seua declaració com a bé d'interés cultural, en especial el conjunt escultòric obra d'Ignacio Vergara (autor de la portada del Palau del Marqués de Dosaigües).

Mentre duren les obres de rehabilitació, la Generalitat ha llogat, perquè albergue provisionalment les instal·lacions del TSJCV, un edifici al número 2 del carrer Historiador Chabás. Es tracta d'un immoble de quatre plantes més soterrani-garatge de més de 3.000 metres quadrats útils. Els treballs d'adequació d'aquesta seu provisional ja s'han iniciat.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat