Detall Notícia

Bravo dóna la benvinguda a responsables de Justícia de set autonomies i cinc vocals del CGPJ al Congrés de Mediació que comença aquest dijous

16/05/2018

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, donarà la benvinguda aquest dimecres a set responsables autonòmics de Justícia i a cinc vocals del Consell General del Poder Judicial que participen en la reunió de les comissions de seguiment dels convenis marc de mediació intrajudicial de l'òrgan de govern dels jutges. Aquesta reunió se celebrarà aquest dimecres per la vesprada a la Ciutat de la Justícia de València.

La trobada s'emmarca en la Setmana de la Mediació, en què es mostren les accions que, en aquesta matèria, es duen a terme per part de la Generalitat i altres entitats i que culminarà amb el Congrés de Mediació de la Comunitat Valenciana que s'inaugura aquest dijous, 17 de maig, al Centre Cultural La Nau amb 200 participants i 30 ponents. En aquesta reunió participaran els directors generals de Justícia d'Astúries, Andalusia, Aragó, Canàries, La Rioja i Navarra. També assistirà la subdirectora general del Ministeri de Justícia i cinc vocals del CGPJ.

La Conselleria de Justícia ha impulsat un Projecte de llei de mediació de la Comunitat Valenciana, que ara mateix està sent tramitat a les Corts. El text legal permetrà que els valencians disposen d'una normativa que regule els procediments de mediació com a alternativa als tribunals per a la resolució de conflictes.

La norma s'ha dissenyat per a brindar una regulació integral que supere l'actual legislació que limitava la mediació a assumptes civils i mercantils quan es pot estendre a altres matèries. A més, la llei serà garantia de qualitat gràcies a la creació d'un centre de mediació autonòmic, així com un registre de persones i entitats mediadores que garantirà a la ciutadania l'accés a professionals i entitats de mediació de confiança provada. La nova llei també incorporarà l'extensió del servei i assistència gratuïta per als que, sent beneficiaris d'aquest dret, opten per acudir a la mediació per a resoldre les seues controvèrsies.