Detall Notícia

Justícia trasllada el jutjat encarregat de violència de gènere d'Ontinyent a unes noves instal·lacions

14/05/2018
Justícia trasllada el jutjat encarregat de violència de gènere d"Ontinyent a unes noves instal·lacions

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha informat aquest dilluns a l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, del trasllat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'aquest partit judicial a un nou local, amb unes instal·lacions dignes i més segures per a les víctimes que les que aquest òrgan judicial ocupa en l'actualitat.

L'òrgan judicial, que assumeix els casos relacionats amb la violència de gènere, compartirà espai en la seua nova ubicació amb l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte. El trasllat serà provisional mentre s'estudien les diverses possibilitats per a proporcionar als distints òrgans del partit judicial d'Ontinyent unes instal·lacions més modernes i adequades.

Tant el jutjat com l'oficina s'ubicaran en dos baixos simètrics de 130 metres quadrats cada un, situats en els números 4 i 6 de l'avinguda Comte de Torrefiel, amb la qual cosa la nova instal·lació judicial disposarà d'una superfície total de 260 metres quadrats. Atés que el més urgent és el trasllat del jutjat, els treballs d'adequació d'un d'aquests locals ja estan conclosos a falta dels últims retocs, així com l'adquisició del mobiliari i la instal·lació dels sistemes informàtics, la qual cosa permetrà fer el trasllat el pròxim mes de juny. A continuació, es procedirà a la reforma de l'altre baix, que serà el que albergarà l'Oficina d'Assistència a les Víctimes.

Segons ha explicat la consellera Bravo al primer edil d'Ontinyent, tant l'òrgan judicial com l'oficina "disposaran d'instal·lacions amables, segures i accessibles, especialment pensades per a les víctimes, tant les de violència de gènere com les que hagen tingut la mala fortuna de patir un delicte d'una altra classe i que acudisquen a la xarxa pública de la Generalitat perquè els ajuden". Bravo ha assenyalat que amb aquesta decisió "se solucionen els problemes d'espai i habitabilitat que tenia en l'actualitat el jutjat, situat al Palau de Justícia del carrer Ferran Alzina".

Arxius relacionats