Detall Notícia

El Consell licita la redacció del projecte i la direcció d'obres per a construir la Ciutat de la Justícia d'Alacant

11/03/2018

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha tret a licitació els contractes per a la redacció del projecte i direcció d'obres del que serà la nova Ciutat de la Justícia d'Alacant. L'anunci del concurs ha sigut publicat en el 'Diari Oficial de la Unió Europea' per a establir-ne els terminis, tal com marca la llei.

En aquest sentit, les empreses interessades tenen fins al pròxim 10 d'abril per a presentar les seues ofertes per un import màxim d'1.119.242 euros.

Amb la licitació es posen en marxa les iniciatives del departament que dirigeix Gabriela Bravo per a dignificar les instal·lacions judicials de la ciutat d'Alacant en un projecte que -només en la reforma integral de la seu de Benalúa- s'han pressupostat al voltant dels 20 milions d'euros.

Tal com va explicar la consellera mateixa en la signatura del conveni amb l'Ajuntament d'Alacant que permet dur a terme el projecte, es crearà un "barri de la justícia" que preveu la rehabilitació integral del palau de Benalúa i la construcció d'un altre immoble que s'ubicarà en una parcel·la cedida per l'Ajuntament d'Alacant a l'avinguda Aguilera, de manera que es crearà un node d'instal·lacions judicials amb l'antiga presó al centre, l'edifici del carrer Pardo Gimeno al sud i el nou immoble al nord.

La nova instal·lació es construirà sobre una parcel·la d'uns 5.500 metres quadrats, de titularitat municipal, que l'Ajuntament ha cedit a la Conselleria de Justícia a canvi d'una parcel·la situada en l'avinguda Doctor Rico.

Segons el projecte, l'edifici del carrer Pardo Gimeno assumirà els jutjats del contenciós i del social; Benalúa acollirà tota la jurisdicció penal i la construcció de nova planta serà la seu de Fiscalia, la jurisdicció civil, els jutjats de menors, els calabossos i l'Institut de Medicina Legal.

Atesa l'envergadura del projecte i, sobretot, el seu elevat cost, els terminis de tramitació són d'entre 12 i 15 mesos. Per aquesta raó, s'estima que les obres començaran el primer trimestre de 2019.