Detall Notícia

La Generalitat inverteix més de 90.000 euros en millores a la Ciutat de la Justícia de València

07/01/2018

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques destina un total de 90.181 euros per a millores a la Ciutat de la Justícia de València, que es duran a terme en les pròximes setmanes. D'una banda, s'instal·larà un envà mòbil a la sala Tirant i, de l'altra, s'hi substituiran les portes actuals de l'accés principal al complex judicial per unes altres giratòries que permetran un accés més còmode dels usuaris, alhora que se'n millora la seguretat.

La primera de les actuacions suposarà una inversió de 30.427 euros per a instal·lar un sistema d'envans mòbils multidireccionals que faran possible dividir en dues la sala Tirant i, d'aquesta forma, optimitzar-ne l'ús. L'estança està situada a la planta primera de l'Edifici C i la seua actual configuració només permet utilitzar-la per a la celebració de vistes orals quan són moltes les parts que hi actuen, mentre en la resta dels casos queda com un espai perdut. Amb el nou sistema d'envans mòbils, la sala es podrà dividir en dues, de manera que serà possible celebrar-hi dos judicis simultàniament. En tot cas, amb els envans oberts podrà recuperar-se l'espai original per a dur a terme la celebració de grans processos com ha passat fins ara.

Els envans es faran en dos trams simètrics que es plegaran arreplegant-se sobre les façanes, de manera que no interferisquen en la visibilitat de la sala. La separació disposarà de la insonorització màxima que permeta el sistema, tant en els panells mòbils i fixos com en els espais sobre el fals sostre i sota el sòl tècnic.

La segona actuació a la Ciutat de la Justícia tindrà una inversió de 59.754 euros per a la instal·lació de dues portes giratòries a l'accés principal del complex judicial i les obres de les quals ja han sigut adjudicades. Els treballs es faran en cap de setmana, fora de l'horari laboral, per a no entorpir el normal funcionament dels òrgans judicials que hi ha a l'edifici. Les portes seran fabricades a mida i la instal·lació d'aquestes es farà en un màxim de tres dies, raó per la qual les obres acabaran en gener.

Les noves portes giratòries seran automàtiques, fabricades en perfils d'alumini i amb tres fulles antipànic de vidre laminat. El mecanisme antipànic està dissenyat perquè si hi ha cap caiguda de la tensió elèctrica, una emergència o l'activació de l'alarma antiincendis les fulles poden ser abatudes i deixar-hi l'accés lliure.